Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Efsane DS FANTOMAS ile Yeniden

DS Automobiles, Mulhouse’da bulunan Musée National de l'Automobile - Collection Schlumpf’ta gerçekleştirilen “Louis de Funès ile Hareket Halinde” adlı serginin yıl dönümünü kutlamak amacıyla “Fantoma’nın Dönüşü” (Fantomas Unleashed) filmindeki uçan otomobilden ilham alan tasarıma ait çizimi paylaştı.


 

DS DESIGN STUDIO PARIS tarafından tasarlanan bu DS’in, 1965 yılında vizyona giren filmde olduğu gibi kanatlar ve kuyruk detayları bulunuyor. Louis de Funès, rol aldığı çok sayıda filmde farklı DS modellerini kullandı.



DS Automobiles, markanın geçmişindeki ikonik örnekleri, günümüz kültürel etkinliklerine entegre etmeye devam ediyor. Bu alanda yapılan çalışmalardan en güncel örnek olarak ise Geoffrey Rossillon’un elinden çıkan DS Fantomas tasarımı öne çıkıyor. Le Musée National de l’Automobile - Collection Schlumpf, 5 Nisan ile 5 Kasım 2023 tarihleri arasında açık olacak olan geçici sergide, Louis de Funès filmlerinde kullanılan ikonik otomoblleri ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Sergi, filmlerde görülen DS modellerinin de dahil olduğu otomobilleri, posterleri, set fotoğraflarını ve aksesuarları bir araya getiriyor. DS Automobiles, Louis de Funès Müzesi ile gerçekleştirilen bu kutlamaya “Fantoma’nın Dönüşü” filminde rol alan DS’in modern bir uyarlaması olan özgün çizimiyle katılıyor. DS, Fantomas üçlemesinin ikinci filminde rol alan Jean Marais, Louis de Funès ve Mylène Demongeot ile birlikte filmin en büyük yıldızlarından biri olmuştu. Filmde yer alan DS, özellikle de koreografisini Rémy Julienne’in yaptığı ve Vezüv Yanardağı’nın eteklerinden, geriye doğru çekilebilen kanatlarıyla aşağıya indiği ve uçarak gerçekleştirdiği son kaçış sahnesiyle dikkat çekmişti.



DS Automobiles Tasarım Direktörü Thierry Metroz; “DS, otomobil endüstrisinin de ötesine geçerek tarihe imzasını atan bir ikon. Bu imza, Fransız mirasının bir parçası oldu ve buna bağlı olarak, Fransız sinemasında önemli bir yer edindi. Louis de Funès Müzesi’nden gelen teklifi, DS Fantomas’a ithafen modern bir DS tasarlayarak yanıtladık. Tasarımın çizimini, Frédéric Soubirou liderliğindeki dış tasarım ekibinde bulunan Geoffrey Rossillon gerçekleştirdi” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..