Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTO - PANORAMA

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı;  Kaynak Eğitim Merkezi’nin kurulmasının ardından yüksek teknolojik ürünler ’’hızlı tren, hafif raylı araç ve metro’’ gibi raylı sistem araçlarının üretilmesinin hedeflendiğini söyledi. 
İlk  yerli lokomotifi ve ilk yerli otomobil Devrim'i imal eden Tülomsaş; metro ve benzeri araçları da çok rahat  imal edecek kapasitede.Ancak bir çok şehir ve TCDD,
 nedense dışarıdan almayı uygun! görüyor.Bu işi yapacak TÜLOMSAŞ'ı görmezden geliyorlar.Yoksa, yerli araç imal etmek kötü bir şey midir?
Genel Müdür, bu açıklamasıyla; Tülomsaş  diye bir kurum olduğunu vurgulamış  ve ilgililere hatırlatmış oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün  yeni uygulamasıyla araç tescil işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına olanak sağlayan projeyle vatandaşlar, tescil şubesine gitmeden veya iş takipçisine vekalet vermeden satın aldığı aracı bayiden tescil ettirebilecek.
Geç kalmış güzel bir proje.Sıkıntılar azalacak..

100 milyonuncu televizyonu üreten  ve insansız uçak üzerinde çalışan Vestel'in Başkanı Ahmet Zorlu;
Destek verilirse uçakta üretilir tankta, dedi.
Çok doğru.Yeter ki desteklensin...


Dünyanın önde gelen otomotiv markalarına kalıp üretimi yapan Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi AŞ'nin Bursa fabrikası yeni projelere başlıyor. Ford Otosan ve Mercedes  Benz Türk'e kalıp üreten firma Jaguar'ın yeni modeli için çalışmalara başladı.Yerli otomotiv ve yan firmalarımız gelişiyor. 
Desteklenmeliler.Farkedilmeliler.


Ford Otosan yeni Transit'i imal etmek için harıl harıl çalışmaya devam ediyor.Ancak Transit Connect'in Meksika'da üretilmesi ise kesin değil. Tata'nın daha doğrusu İsoto'nun daha önce imal edeceğini açıkladığı ve krizle rafa kalkan Xenon üretimi de gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.Onun yerine Tata markalı kamyon  ve belkide otobüs üretimi olabilir.Toyota  ise Türkiye'de Auris üretimini bitirip Corolla sedanı üretecek.Türkiye'de Toyota araçları satan ALJ grup,  Japonya'dan Doblo sınıfında bir araç ve Yaris sınıfında bir sedan otomobil üretilmesi  için istekte bulunmuş durumda.

2. Ulusal Enerji verimliliği Forumu'nda Enerji Verimli Ürün kategorisinde BMC; sıkıştırılmış doğalgazlı otobüs projesiyle 3.lük ödülü alırken Tofaş ise Türkiye'nin en verimli otomotiv tesisi ödülünü aldı.
Çin ; radara yakalanmayan hayalet uçak, Hindistan ise yerli savaş uçağı Tejas'ı üretti. Darısı Türkiye'nin başına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..