Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Pistlerde Toyota Yaris Rüzgarı esecek..

 Yeni Toyota WRCMotorsporlarının önde gelen markalarından Toyota, Dünya Ralli Şampiyonası'na geri dönüyor.
2017 yılında pistelere çıkacak olan marka, daha önce Corolla , Supra gibi modellerle sayısız başarılara imza atmıştı..En son 1999 yılında yarışan marka küçük otomobiliyle rakiplerini geçmeye çalışacak.Günümüzde ekipler genellikle B segmenti otomobileri yarışlarda koşturuyor. Boyutlarının küçük olmasının yanında masraflarında azalıyor olması  bu araçları ön plana çıkardı..

WRC’ye geri dönüş için hazırlıklara başlayan Toyota, katılacağı yarışlarda edineceği tecrübelerin daha iyi otomobiller üretme hedefine katkıda bulunacağına inanıyor. 
Toyota Yaris baz alınarak geliştirilen ve test edilen otomobilin çalışmaları Toyota Motorsport GmbH (TMG) tarafından yürütülüyor. 1.6 litre direkt enjeksiyonlu turbo motora sahip Yaris WRC, Stephane Sarrazin, Sebastian Lindholm ve Eric Camilli gibi önemli pilotlar tarafından test edilecek.
 300 beygirlik otomobilin torku ise 420 Nm. 4WD özelliğindeki aracın şanzıman ise 6 ileri vitesli..
Motor sporlarına her zaman büyük ilgi gösteren Toyota’nın WRC geçmişi de oldukça dikkat çekici. 1973 ve 1999 yılları arasında da WRC’de yer alan Toyota, 43 WRC ralli zaferi ve üç şampiyonluk elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..