Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu haftanın otomobil haberleri; Volkswagen, Mercedes Benz, Hyundai, Toyota ve Uzel



Hyundai'n yeni sporcu otomobili,  Volkswagen'in İran çıkartması emisyonda Mercedes'te varmı? elektrikli - hibrit ikileminde hibrit önde ve
 Uzel'de yine neler oluyor?   haftanın öne çıkan konuları...




İzmit'li Hyundai i20'ye Hatchback, Coupe, Active modellerinden sonra
 sportif N geliyor...


Yaris GRNM, 208 GTi, Polo GTI, Fiesta ST gibi atom karıncalara rakip olacak otomobilde 200 beygirlik 1600 cc'lik turbo benzinli  motorun kullanılması bekleniyor.




Volkswagen, 17 yıl sonra tekrar İran yollarına tekrar çıkıyor.
Uluslararası ambargonun hafiflemesiyle bir yıl kadar önce Mercedes Benz'in yer adlığı pazarda en çok satış yapan otomobil markaları arasında Fransız Renault, Citroen ve Peugeot dikkat çekiyor.
İlk etapta Tiguan ve Passat modelleriyle Tahran ve çevresinde yer alacak Volkswagen,   İranlı Mammut Khodro firmasıyla beraber çalışacak.Alman marka, bu pazarda toplamda  8 model ile savaşacak.İran; Çin ve Avrupa gibi pazarlara göre otomobile çok aç!
Peugeot'nun eski model otomobilleri ve eski Mercedes kamyonların yanında yavaş yavaş Çin markaları da pazardan pay kapmaya çalışıyor.


Otomobil veya Otonom Kara Araçları Tasarlayıp Ödül Kazanmak ister misiniz?


Amerika Birleşik Devletleri'ne Otosan, Temsa ve Tofaş'tan yıllar  önce Massey Ferguson markalı traktör ihraç eden Uzel Traktör, İstanbul Bayrampaşa (Demirkapı)'da bulunan fabrikasının satışına dair karar Yargıtay tarafından bozuldu.Hurriyet.com.tr'nin haberine göre; çalışanları ve diğer alacaklılara ait 650 milyon TL civarında borcu olan Uzel'in söz konusu satış rakamı ise 225 milyon TL. Değer biçilen rakam ise 832 milyon!







Geçtiğimiz hafta içinde Stuttgart Mahkemesi Araştırma Komisyonu, 
Mercedes Benz markalı otomobillerin 2008 - 2016  arasında emisyon değeri yüksek olan bir milyondan fazla otomobili Kuzey Amerika ve Avrupa'da sattığına dair bir soruşturma açmıştı.
Kısa bir süre sonra ise( Der Spiegel ve Reuters kaynaklı haberlere göre) 1 milyondan fazla satılan  GLK 250 ve GL 350 gibi SUV modellerde kullanılan  OM642 ve OM651 model dizel motorlarda emisyon yanıltıcı yazılımın  olmadığı açıklaması geldi.Diğer taraftan Daimler firması, bu tip yanıltıcı haberler için yasal yollara başvuracaklarını , denetim yapan kamu kurum yetkilileri ise sonuçların yayınlanmasını beklemek gerektiğini söylüyor.


1947 Model Elektrikli Otomobil Nissan TAMA







Türkiye'de elektrikli ve hibrit otomobillerin satışı giittikçe artıyor.Son altı ay içinde 1413 adet araç satılırken geçen sene aynı dönemde 328 elektrikli veya hibrit otomobil satıldı.Elektrikli otomobilde BMW i3 ile Renault ZOE'nin rakibi yok.Hibritte ise Toyota ve  Lexus en çok seçeneğe sahip iki marka olarak görünüyor.Bu sınıfta satılan diğer modeller isMercedes Benz, Infiniti,BMW, Volvo, Hyundai, KiA, Porsche, Range Rover ve Honda markaları taşıyor.

Yeni elektrikli otomobil, 23 194 TL; E Car

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..