Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KONELA NEDiR?

İnternette, Devrim Otomobili ve Anadol ile ilgili yabancı siteleri gezerken
karşıma KONELA diye bir isim çıktı.Bu sitelerde ki yazılara göre, Konela markasıyla Türkiye'de otomobil üretilmiş ( ithal edilmişte olabilir, böyle bir marka veya model varsa).Arama motorlarındaki sonuçlara göre  genellikle de Moskovich'i çağrıştırıyor.
Daha önce de Isuzu Tx markalı kamyonun Türkiye'de üretildiğini yazan yabancı bir kaynakla tanışmıştık.Konela hakkında yazı yazan kaynaklar aşağıda.Ancak bu bilgiler yanlışta olabilir. Doğruysa
bile az sayıda üretim veya montaj yapılmış olabilir.Fiat lisansından bahsedilmesi Tofaş'ı akla getiriyor 

Ancak, Tofaş; üretimini sayı ve marka olarak arttırarak devam ediyor.
1300 ve 1500 cc motor seçeneklerinden de bahsediliyor.
 Zamanında az sayıda da olsa Çiftçiler  firması tarafından Volkswagen EA modeli kamyonetler montajda olsa Türkiye'de üretilmiş.Pek az kişi bilse bile böyle bir gerçekte var. Muhtemelen az sayıda üretim yapmış bir marka olmasıda söz konusu.Bütün firmaların kaydı olmayan OSD yani Otomotiv Sanayi Derneği'nin sitesinde de bu konuda bir bilgiye rastlayamadık..


 Automobile brands and manufacturers of Turkey

automobile brands: Altın Boğa · Anadol · BMC · Devrim · Diardi · Etox · Imza · Karsan · Konela · Neden Yerli · Onuk · Oscar · Otokar · Otosan · Otoser · Özaltin  · Tofaş ·
http://www.answers.com/topic/konela
Konela
From Wikipedia, the free encyclopedia
Konela is a former automobile brand from Turkey. The company was founded in 1967 and offered only one car model, the Konela Elite.
It was built in license of a Fiat model. The Elite was available in the versions 1300M, 1500S and the more comfortable 1500 Cavalier. A Pick Up version was also offered. The Elite model was placed in the segment of compact luxury vehicles. In the mid-seventies, Otosan was a serious competitor with its longer and wider car models. In consequence, Konela increasingly lost customers. This was the reason to make the model more affordable to the well-heeled buyers. It was a hard price battle for Konela up to 1984 when the company announced its bankruptcy.
Some vehicles were exported to the Soviet Union as the AZLK Elite and to Scandinavian countries as the Moskvitch Elite. Related models are the Russian-built sister models Moskvitch 412 and the Izh 412.
http://en.wikipedia.org/wiki/Konela
http://de.wikipedia.org/wiki/Konela

İngilizce dilinden Türkçe diline çeviri

KonelaVikipedi, özgür ansiklopediKonela Türkiye eski bir otomobil markasıdır. Şirket 1967 yılında kurulan ve sadece bir araba modeli, Konela Elite sundu.Bir Fiat modelinin lisansı yılında yaptırılmıştır. Elite sürümleri 1300M, 1500'ler ve daha rahat 1500 Cavalier mevcuttu. Bir Pick Up versiyonu da teklif edildi. Elite model kompakt lüks araç segmentinde yerleştirildi. Yetmişlerin ortalarında ise, Otosan daha uzun ve daha geniş otomobil modelleri ile ciddi bir rakip oldu.Sonuç olarak, Konela giderek müşteri kaybetti. Bu model daha zengin alıcılara uygun yapmak neden oldu. Bu şirketin iflas ilan yukarı 1984 Konela için zor bir fiyat savaşı oldu.Bazı araçlarda AZLK Elite olarak Sovyetler Birliği'ne ve Moskvitch Elite gibi İskandinav ülkelerine ihraç edildi. Ilgili modeller Rus yapımı kardeş modelleri Moskvitch 412 ve IZH 412 vardır.
Kaynaklar;http://translate.google.com.tr/#auto|it|konelahttp://www.answers.com/topic/konelahttp://www.bing.com/search?q=konela&pc=FACEBK&form=FBKFTAhttp://en.wikipedia.org/wiki/Category:Automobile_manufacturers_of_Turkeyhttp://wapedia.mobi/de/Konelahttp://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1024&bih=677&q=konela&btnG=Google%27da+Ara&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=konela&gs_rfai=&fp=282aa247513914e2


1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..