Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu yerli otomobil de; Katar'da var, üniversite de, yerli girişimci de

Katar'ın Türkiye'deki ekonomik varlığı BMC'ye ortak olmasıyla dikkat çekmişti.Şimdilerde ise otomotivle beraber finans, emlak, gıda, eğlence sektörü ve eğitimde de faaliyetlerde bulunacak yeni bir firma gündemde. 2014 yılında kurulan QT Holding A.Ş.; % 100 elektrikle çalışan otomobiller imal etmek için Bursa ve Kocaeli coğrafyasında üretime hazırlanıyor..



 Üniversite, yerli firma ve yabancı yatırımcı işbirliği


http://qtholding.co adlı internet sitesinde İtalya ve Norveç işbirliğiyle elektrikli görev araçları ve elektrikli mikro otomobiller üretmek istedikleri yazılıyor. Bu durumda akla Fiat ve bir ara bazı parçaları Türkiye'de üretilen Think akla geliyor. Biraz daha araştırma yapınca karşımıza, aslında Katarlı firmanın Süleyman Demirel Üniversitesi ve Teknos Grup Otomotiv'le beraber elektrikli araç üretmek için işbirliği içinde olduğu bilgisine ulaşıyoruz..

Araçların 2015 yılı içinde hayata geçeceği belirtilirken tasarım biriminin başında ise otomotiv dünyasında adını duyurmuş ve Ferrari tasarlayan tek Türk olma ayrıcalığına sahip Mehmet TAŞANYÜREK isminin olduğunu öğreniyoruz..Elektrikli hafif ticari aracın yanında yukarıda bahsettiğimiz gibi elektrikli ot
omobil ve yine elektrikli spor otomobil çalışmaların sürdüğü  verilen bilgiler arasında..






QT Auto, internet sitesinde şu şekilde anlatılıyor;

QT Auto Otomotiv Sanayi A.Ş kentsel ulaşım ve taşımacılık konseptlerini destekleyecek şekilde, çevre ve doğal kaynaklara duyarlı, tamamen elektrikli ve akıllı araçların ülkemizde üretimi için yatırım projelerini başlatmıştır. Ürünlerin büyük oranda yerli tedarikçilerin girdileriyle üretileceği bu yatırım kapsamında Elektrikli Görev Araçları ve Mikro Elektrikli Araç üretimine odaklanacaktır.

Avrupa’da alanında lider konumdaki İtalyan ve Norveç kökenli üreticiler ile stratejik ortaklık kurarak faaliyetlerini yürüten QT Auto, üretimin önemli bir kısmını Avrupa’ya ve diğer coğrafyalara ihraç edecektir.

QT Auto ilk fabrikasını kurmak için tüm teknolojik alt yapıyı hazırlamış ve fabrikayı kuracağı arazi için araştırmalarını tamamlamak üzeredir.



Kaynak..
https://w3.sdu.edu.tr/haber/3921/sdu-yerli-elektrikli-arac-icin-yeni-bir-isbirligine-imza-atti
http://qtholding.co/
http://www.kocaeligazetesi.com.tr/sduden-qt-holding-ve-teknos-grupla-onemli-isbirligi-632588h.htm
http://www.gazete32.com.tr/isparta/yerli-elektrikli-arac-icin-imza-atildi.html

3 yorum:

  1. Süleyman Demirel Üniversitesi ile Katar Türk ortaklığı olan QT Holding ve TeknosGroup / Otomotiv ( nadir Dülgeroğlu ) ülkemiz için önemli işbirliğine imza atmıştı, ülkemizin değerli akademisyenlerinden, dönemin SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr.Oğuz Çolak projeye öncülük etmekteydi. Projede hafif ticari ve küçük boyutlu elektrikli araçlar üretiminde kendini ispatlamış, İtalyan ve Norveç merkezli 2 ayrı markanın ülkemizde üretimi gerçekleştirilecekti. Ayrıca Nadir Dülgeroğlu tasarımları olan diğer elektrikli araçların da üretimine başlanacaktı. Ülkemizdeki ilk elektrikli araç üretim girişimi olan proje için start verildi, fabrika kurulumu başlatıldı fakat son aşamada ülkemizdeki araba üretimi hakkındaki prosedürler sonucunda proje ileri tarihlere ertelendi. Elektrikli araçlar konusundaki ihtisas çalışmalarını devam ettirmekte olan Nadir Dülgeroğlu, deneyimlerini elektrikli tekneler üzerinde uygulamakta olup, dünyada emsali olmayan savunma sanayi ve diğer kullanımlara uygun projelere imza atmaktadır. Elektrikli araçlar ve kompozit teknolojileri konusunda yüksek teknoloji deneyimlerine sahip olan Sn. Prof.Dr. Oğuz Çolak ise çalışmalarına Eskişehir Teknik Üniversitesi Makine Müh. Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir.
    Fehmi Suha A.

    YanıtlaSil
  2. Yorum ve bilgileriniz için teşekkürler. Ülkemiz için, insanımız için; bu ve tüm projelerin hayata geçmesini bekliyoruz...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..