Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Lexus LC 500; 5 litre motoruyla show yapıyor

 Yeni LexusToyota'nın prestij markası Lexus,  5.0 litrelik motorlu yeni  LC 500 modeliyle Detroit  Motor Show da gözleri üzerine çekiyor..Çarpıcı tasarım , güç ve performasnın en üst seviyede buluşmasıyla ortaya çıkan LC 500, 
10 ileri otomatik vitesle 100 kilometreye 4.5 saniyede ulaşıyor..
Lexus’un 2012 yılında tanıttığı LF-FC konsepti, otomobil meraklıları tarafından büyük bir beğeni toplamıştı. Bu sıra dışı konseptin tanıtılmasından 4 yıl sonra ise bu tasarımdan ilham alınan yeni LC 500 lüks coupe modelinin dünya prömiyeri gerçekleştirildi. 2016 Detroit Motor Show’da tanıtılan LC 500, kışkırtıcı ve atletik tasarımıyla globalpremium markası Lexus için yeni bir çağı temsil ediyor.

Yeni Lexus LC 500, aynı zamanda mühendislik ve tasarım ekiplerinin büyük bir uyum içerisindeçalışması sayesinde sıra dışı özelliklere sahip oldu. Konseptin mimarisi, mümkün olduğunca üretim versiyonuna aktarılmaya çalışıldı. Fuarın en dikkat çeken modellerinden biri olan LC 500, aerodinamik tasarımını, karbon fiber tavan ve yola oturan alçak ve geniş bir duruşla tamamlıyor. Aracın atletik çizgileri, hızlı ve akıcı tavan çizgisiyle birleşiyor.
Ön tarafta Lexus’un kendine has ön panjuru dikkat çekerken, üçlü LED farlarda otomotiv endüstrisinin en ince projektörleri birlikte tasarlandı. Arkada da aracın çekici tasarımı, çok katmanlı stop lambalarıyla eşsiz bir görüntü oluşturuyor. 4 kişilik oturma kapasitesiyle LC 500 4,760 mm uzunluğa, 1,920 mm genişliğe, 1,345 mm yüksekliğe ve 2,870 mm dingil mesafesine sahip.
  Yeni Lexus

Dinamik ve performanslı bir sürüş deneyimi sunmak için tasarlanan LC 500, markanın tamamen yeni, premiumarkadan itişli lüks platformunu kullanan ilk Lexus modeli oldu. Bu yeni coupe’nin alt yapısı aynı zamanda markanın gelecekte üretilecek önden motorlu/arkadan itişli araçlarıiçin referans noktası olacak.
Lexus Marka Başkanı AkioToyoda, LC 500’ün Lexus ve kendisi adına çok önemli bir model olduğunu vurgulayarak, “Birkaç yıl önce, markanın gelecekte gideceği yönü gösteren daha tutkulu ve dikkat çeken modeller üretmeye karar vermiştik. Bu lüksamiralgemisi Coupe’ni nölçüleri, çekici tasarımı ve performansı, markamızın duygusal olarak gittiği yönü açıkça gösteriyor” diye konuştu.
Lexus LC 500 yüksek devirlere ulaşabilen RC F ve GS F’de yer alan 5.0 litre V8 motoru kullanıyor. Bu atmosferik V8 motor, hem akıcı ve direkt tepkileri olduğu için hem de etkileyici bir sese sahip olduğu için tercih edildi. Tamamen alüminyum V8 motor 473 HP güç ve 527 Nm torküretiyor. Lüks otomobilde bir ilk olan yeni geliştirilmiş 10 ileri otomatik şanzımanıkullanan LC 500’ün 100 km/s’ye 4.5 saniyenin altında ulaşıyor.

Lexus LC 500 EyesOn Design Ödülü'nü Kazandı

Lexus'un 2016 Detroit Motor Show'da dünya prömiyerini gerçekleştirdiği LC 500 modeli, lansmanının ardından ilk ödüllerini kazandı. Fuarın en çok dikkat çeken tasarımlarına verilen EyesOn Design ödülü, Lexus'un sıra dışı görünüme sahip ve teknolojik özellikleriyle de öne çıkan LC 500'e verildi.

Otomotiv sektörü ve çeşitli sektörlerden, dünyanın en ünlü tasarımcılarının jüri üyesi olduğu EyesOn Design ödülü ile Detroit/ Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) yılın en başarılı üretim ve konsept versiyonu otomobil tasarımı olarak belirlendi. Lüks performans coupe modeli LexusLC 500 ise, bu prestijli ödülü iki kategoride kazanarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.

Kışkırtıcı ve atletik tasarımıyla Lexus için yeni bir çağı temsil eden LC 500,"En İyi Üretim Otomobili Ödülü"nü kazandı. LC500’ün herkes tarafından beğenilen dış görünüşünün yanı sıra iç tasarımı da "En İyi Kabin Tasarımı" ödülüyle taçlandırıldı.

İki prestijli tasarım ödülü alanLC 500, Lexus’un 2012 yılında tanıttığı LF-FC konseptinden ilham alınarak tasarlandı. LF-FC konsepti de tanıtıldığındaEyesOn Design "En İyi Konsept" ödülünün sahibi olmuştu. LC 500 dikkat çekici tasarımının yanında 473 HP üreten 5.0 litre V8 motoruyla da yüksek performanslı sürüş deneyimi sunacak.

3 yorum:

  1. JAPON MÜHENDİSLİK HARİKASI..

    YanıtlaSil
  2. Lexus candır. Otomobilden anlayanın gönlünde kesinlikle bir Lexus vardır. Çok sağlam, kendine özgü müthiş tasarım, Amerika'da deli gibi satıyor ve Japonya'nın gururudur o. Toyota çok iyi işler çıkartıyor kısaca. Neyse paramız olsa da alsak..

    YanıtlaSil
  3. Lexusun üzerine araba yoktur piyasada. yanından geçse döner döner bakarsın sıkılmazsın yine bakarsın içine binersin 5 dakika start tuşuna basamadan oturur izlersin arabayı. çünkü hiçbir arabası diğerine benzemez, is gs ls rx nx, hepsinin kendine özgü muazzam iç mekanları vardır. şimdi git bak bmw mercedes tüm arabaları birbirine benziyor malesef, olacaksa bi kapı kolu aynı olsun bence. motor verimliliği ve şanzıman kalitesi de bir numara, lexus candır, keşke alacak durum olsa…

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..