Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

LEXUS, Detroit'te LF-1 LIMITLESS Konseptini Tanıttı

Yine bir Konsept, yine lüks bir otomobil ama otonom ve teknolojik bir araç..
Hedef 2025..Otomotiv dünyasında birçok ilke imza atan Lexus, 2018 Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda ziyaretçileri yenilikçi bir konseptle daha buluşturdu. Detroit’te gerçekleştirilen fuarda sergilenen Lexus LF-1 Limitless konsepti, yeni Lüks Crossover segmentini simgeliyor ve premium markanın gelecek tasarım dilinden de izler taşıyor.





Yüksek performansı, sınırlandırılmamış bir lüksle birleştiren LF-1 Limitless, aynı zamanda Lexus'un teknolojik ve yenilikçi yanlarını sergiliyor. Tasarım konusunda tüm sınırları ortadan kaldıran konsept güç ünitesinde de sınır tanımıyor. 2025 yılında tüm Lexus modellerinin elektrikli versiyonlarının olacağını vurgulayan konsept, yenilikçi tarzıyla da öne çıkıyor.

Yeni Lexus LS






5014 mm’lik uzunluğuyla birlikte atletik bir tasarım sergileyen LF-1, alçak tavan çizgisi, 22 inç jantları, arkadan itişli sürüşü vurgulayan duruşuyla, pratiklik ve performansı buluşturan bir crossover tarzına sahip. LF-1’in tasarımı, tüm Lexus modelleri gibi markaya özgü ön panjur etrafında şekillendi. Izgaranın etrafında ise sürücüyü karşılamak adına LED ışıklandırmalara yer verildi. LF-1’in dış tasarımında aracın aerodinamik farları, hava girişleri ve iki parçalı tavan spoyleri dikkat çekiyor. Ayrıca geleneksel aynaların yerine yerleştirilen kameralar ise, içeriye geniş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntü aktarıyor.


Yeni Lexus GS ve RC, Türkiye Yollarında








LF-1’in kabini de, tüm yolcular için lüks ve konfor vermek adına tasarlandı. Japon geleneksel misafirperverliği Omotenashi felsefesi ile tasarlanan kabinde, sürücünün yola daha fazla odaklanması için birçok işlem el hareketleriyle yapılabiliyor. Direksiyonun üst tarafında yer alan sürüş modu göstergesi ise, sürücünün gözünü yoldan ayırmamasını sağlıyor. Ön yolcu için geniş bir alan yer alırken, arkadaki yolcular için de, ön koltuklardaki aynı konfor sunuluyor. Geniş diz mesafesinin yanı sıra, arka yolcular için de ayrı bir bilgi-eğlence sistemi ve klima kontrolleri yer alıyor.


Türkiye'de üretilen otomobiller, en eski otomobil fuarının yıldızı oldu







LF-1, teknoloji konusunda da gelecekten izler taşıyor. Tam Otonom sürüş teknolojisine sahip araç, tıpkı bir şoför gibi sizi belirttiğiniz noktaya otonom sürüş ile götürüyor. LF-1, aracın elektronik direksiyon, frenleme, hızlanma ve ışıklandırma bağlantıları sayesinde eller serbest sürüşe imkan veriyor. Böylece daha güvenli ve verimli yolculuklar yapılabiliyor. Lexus’un geleceğini simgeleyen LF-1, aynı zamanda crossover segmentinin gideceği yönü de gösteriyor. Tasarımının yanı sıra lüksün ve performansın da sınırlarını yeniden tanımlayan LF-1, Güney Kaliforniya’daki Calty tasarım stüdyolarında yaratıldı.


Lexus Dünyanın En Güvenilir Otomobillerini Üretiyor



4 yorum:

  1. Daha ne kadar keskinleştirecekler :D Bu gidişle otomobile dokunduğumuzda elimiz kesilecek :D Adamlar samuray kılıcı gibi araba yapmış :D

    YanıtlaSil
  2. Artık lambalar keskin ve ince bir çizgi şeklinde araçlarda yer alıyor. Moda bu şekilde belki!

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok keskin ve yırtıcı görünüyor. Lexus üstün tasarımın ve takumi ustalığını gene konuşturmuş. Toyota çok güzel işler çıkarıyor keşke paramız olsada bir tane Lexus alabilsek. Lexus bu konsepti seri üretime geçirirse bu araç tıpkı LC 500 gibi piyasası domine eder diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. Lexus dünyanın en iyi ve en genç lüks otomobil markası. Aynı zamanda dünyanın en sorunsuz lüks otomobil markası olarak da dikkat çekiyor. Ancak bunu gelinde bizim halkımıza anlatın anlamazlar ki ülkemizde bir Alman algısı var almış başını gidiyor. İlyas Salman'ın "Sarı Mercedes" filmiyle büyümiş bir topluma göre varsa yoksa Mercedes varsa yoksa Passat. Onlar için Passat dünyanın en iyi arabası elinde olsalar Lexus'u Passat'la falan kıyaslayacaklar yani anlayacağınız tam komedi..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..