Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Klasik araçlara ilgi yoğun, müzayede ise heyecanlı geçti

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen, 500’e yakın klasik otomobil, ticari ve askeri araç otomobilseverlerin ve ilgililerin önüne çıktı.Toplamda Uluslararası Klasik Otomobil Festivali’ni  on bine yakın kişi ziyaret etti. TÜYAP Fuar Merkezi’nde Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından düzenlenen ve girişinde zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu 3 günlük görsel şölende Mustafa Koç’un ralli otomobillerinden Ayhan Işık’a, Zeki Alasya’dan Sadri Alışık’a, Clark Gable’dan Marilyn Monroe’ya kadar birçok ünlünün kullandığı otomobil yer alırken bir çok efsane otomobilde müzayede de sahibini buldu.





Otomobil tutkunlarına nostalji rüzgarı estiren Klasik Otomobil Festivali’nde;  otomobilin atası sayılan 3 tekerlekli Benz modeli, Batman filminde kullanılan Batmobile, Marilyn Monroe’nun Thunderbird’ü, Kara Şimşek’te kullanılan Pontiac Transam ve Harry Potter’ın Anglia ile yalnızca 24 adet üretilen 900 bin dolarlık 1930 Cadillac V16 Coupe büyük ilgi çekti. 






Ziyaretçiler klasikler arasında en pahalısını, en hızlısını, en gencini, en nadide bulunanını ve lüksünü yakında görme şansı da buldular.


Volkswagen Lider, Onu Audi ve Peugeot izliyor







Türkiye’de ve dünyada üretilen en nadide klasik otomobillerin yer aldığı festivalde birbirinden farklı şovlar ile etkinliklere de sahne oldu.






 Türkiye’nin her noktasından getirilen yüzlerce klasik araç, katılımcıları en az yarım yüzyıl öncesine taşırken, ziyaretçiler birçok ünlünün otomobillerine dokundu ve bu otomobiller ile test sürüşleri de yaptı.







KLASİK OTOMOBİL SHOW’UNDA MÜZAYEDE HEYECANI 

Türkiye’de ilk kez organize edilen Klasik Otomobil Festivali’nin son günündeki müzayede büyük heyecan içinde geçti. 13 klasik otomobilin katıldığı müzayede de Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi’nde muhafaza edilen meşhur 3 serisinin başlangıç modeli BMW E21 323 i 120 bin TL’ye alıcı buldu. 1975 yılından 1983 yılına kadar üretilen model, 100 bin TL’lik başlangıç fiyatının açıklanmasıyla birlikte kıran kırana geçen açık artırma sonucunda klasik otomobil galericisi Can Akbaba’nın oldu. Müzayedede tamamen orijinal 1979 model Murat 131 de 70 bin TL’ye Canan Özkan tarafından satın alındı.






Borusan Manheim Türkiye tarafından yönetilen ve birbirinden güzel 13 klasiğin katıldığı müzayedenin en pahalı otomobili ise ikonik 911 modelinin atası olan 1962 model 356 B Porsche idi. 1 milyon TL’lik başlangıç fiyatının 800 bin liraya inmesine rağmen açık artırmayla satılamayan Porsche’yi yine alıcı bulamayan 450 bin TL’lik açılış fiyatıyla 1982 model Porsche 911 SC Targa izledi. 


Türkiye Avrupa'da; 13 Türk takımı 24 ülkeden 166 takımla yarışacak






Dönemin jet sosyetesinin gözdesi ve Türkiye’de tek olan 1936 model Cord 810 Westchester 250 bin TL’lik açılış fiyatıyla alıcı bulamayan modeller arasında yer aldı. 






Yoğun ilgiye rağmen sadece 2 klasiğin alıcı bulduğu müzayedeye; 1955 Model Buick Special Coupe, 1966 Ford Mustang Fastback, 1961 yılı üretimi olan Ford Thunderbird, 1970 Model Chevrolet Corvette Stingray, 1972 Model Pontiac Grand Prix, 1974 Model Alfa Romeo GTV 2000, 1969 Model Anadol A1-STC16, 1980 model Mercedes-Benz 280 SL de katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan müzayede de 13 otomobilden 2’si satıldı.


Türkiye'nin gururundan; hem rekor, hem birincilik, hemde liderlik







Engelli sanatçı İmdat Uçar’ın tamamen metal otomobil parçalarından yaptığı ve Eagle adını verdiği heykel de 6 bin TL’ye alıcı buldu. 





195 otomobil, Sultanahmet Meydanı'nda neden toplandı?


1966'dan beri BMC, bu hafta Paris'te

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..