Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Huawei'den elektrikli araç, Volkswagen Çin'de pil, Lotus'tan Çin'e otomobil fabrikası...

Peugeot, Citroën, DS, Opel, Vauxhall ve BYD gibi birçok otomobil markasıyla yenilikçi mobilite hizmetleri  amacıyla ortak çalışan Çinli Huawei, Asyalı kaynaklara göre Şangay otomobil fuarında; otonom, elektrikli ve (ilk planda)  toplu taşıma amaçlı  bir araç tanıtacak.




Google, Samsung, Amazon, Apple gibi bilişim ve dijital devleri otomobil dünyasına adım atmak üzere çalışmalarını sürdürüyorken Türkiye'den de Vestel, bu alana kayıtsız değil.


Çinli İngiliz Marka MG, Yeni Elektrikli Otomobilini Avrupa'ya Satmak İstiyor


Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Çinli firma, dördüncü seviye otonom araç teknolojileri, 5G iletişim teknolojileri, yapay zeka ( farklı yok şartları ve çevreyi algılayarak yolculuk..) konularında etkinliğini sürekli geliştiriyor.





Guangzhou Automobile Co. (GAC), Rusya'da Trumpchi  markasıyla hafif ticari araç ve SUV satışına başlamak istiyor.. İlk araç; yedi koltuklu SUV GS8 olacak.Onu da çok amaçlı GM8 ve kompakt crossover GS5 takip edecek.


Çin ve ABD'nin karşılıklı ek vergi jestleri.Bir aşk mı doğuyor!


Amerikalı Ford,  gelecek 3 yıl içinde Çin'de 30'dan fazla yeni modeli Çin pazarına sürmek istiyor.





Volkswagen Grubu;  Çin'de elektrikli araçlar için lityum pil konusunda çalışmalara başlayacak.Bu konuda Çinli lityum üreticisi Ganfeng Lityum Co. ile anlaşma sağlanmış durumda.


Chery Yedek Parça Fiyatları


Zhejiang Geely Holding Group Co; Wuhan Kenti'nde   Lotus markalı spor otomobiller üretmek için 9 milyar Yuan (1.3 milyar Dolar) lık fabrikanın temeli atıldı. Lotus otomobilleri , İngiltere'nin Norfolk'ta imal ediliyor.. Yeni fabrika, Birleşik Krallık dışında ki ilk Lotus ilk üretim yeri olacak.


İnsan taşıyan Drone Avrupa'da



Kaynak;
www.autoews.com
www.motor1.com
www.huawei.com

4 yorum:

  1. Bizim yerli oto prototipi aralık ayına ertelenmiş. Artık ben bile inanmamaya başladım bu işe. İyice suyunu çıkardılar işin. Cumhurbaşkanının dediği gibi dışarıdan bir firma olmadıktan sonra olmayacak bu iş herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler, zaman, maliyet ve arge açısından gittikçe zorlşmaya mı başladı?Özellikle maliyet konusu dikkat çekici. Diğer taraftan otomobil paydaşlarından BMC hala yeni TGR/Tuğra'yı satışa sunmadı oda ilginç bir durum!

      Sil
    2. BMC neyi bekliyor o da ayrı bir konu? Geçen sene tanıtılan kamyon 4. aya geldik halen daha satışa çıkamadı. Seri üretim anlamında sıkıntı mı oldu acaba? Bir şeyler dönüyor ama ben anlamadım :(

      Sil
    3. Askeri araç ve otobüste çok sipariş olsa kamyonun satışa sunulmamasını anlarız da.BMC.com.tr ye bakınca servis noktalarının çok olmasına rağmen satış merkezleri az görünüyor.Bununla bağlantılı olabilir mi?Bu da pek önemli değil aslında!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..