Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Peugeot, Citroen ve Fiat'ın yeni elektrikli araçları bir Türk Firması tarafından hazırlanacak

Citroen Jumper, Peugeot Boxer ve Fiat Ducato'nun elektrikli versiyonları yollara çıkmak üzere.Bu üç model, İtalya'nın güneyinde Atessa kenti'nde bulunan Sevel Fabrikası'nın bantlarından iniyor.Tesislerden çıkan araçlar, Osman Boyner'in kurduğu BD Otomotiv tarafından elektrikli hale getirilip müşterilere teslim edilecek.







BD Otomotiv'in Türkiye ve İtalya'da ki tesislerinde, otomobil ve ticari araçları   elektrik aksamı, motoru, şarj ekipmanlarıyla donatarak satışa hazır hale getiriyor.





Autonews'in haberine göre PSA Grubu , Peugeot Boxer ve Citroen Jumper araçlarının tam elektrikli versiyonlarını sunarken ve hafif ticari araç yelpazesini elektriklendirme planlarını tamamlamış olacak.Autonews'e göre  üretimden sonra,  araçlar, Türkiye merkezli bir şirket olan BD Auto /BD Oto tarafından elektrikli  araba  haline dönüştürülürken menzilin uzunluğuna bağlı olarak NEDC test döngüsünün menzili 225 km (140 mil) 
veya 270 km (168 mil) olacak.






1 Eylül’den başlayarak, Avrupa'da satılan tüm otomobil ve LCV’lerin, (hafif ticari araçların) 
sürüş koşullarını daha iyi bir hale getirmek için Dünya Çapında uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü ( WLTP)  kapsamında onaylanması gerekiyor.




Diğer büyük otomobil  imalatçıları da orta ölçekli van ve kamyonetler için benzer dönüşümler sunuyor. Örneğin Renault Master ZE, geçen yıl gerçek dünya koşullarında 120 km'lik bir menzile sahip olduğunu ilan etti.


Yeni elektrikli araç, iki yerli firma ortaklığından


Çinli SAIC,  Maxus markasını elektrikli olarak Avrupa pazarında satmak istiyor.





 Renault, pazarın yaklaşık yüzde 46'sı ile pazar lideri ve Kangoo ZE ile geçen yıl 8.800 satışta en üst sırada. Analistler, emisyon düzenlemeleri sıkılaştıkça ve daha fazla belediyenin yerel partikül kirliliğini azaltmak amacıyla dizelleri kısıtladığı için 2020'lerin ortalarında önemli bir değişim beklediklerini söylüyor.


Fisker ve Byd, BD Otomotiv'de


BD Oto; Türkiye'de şu araçları elektriğe çeviriyor;
BD Fiorino (eFiorino), BD Kangoo, BD Doblo, BD Scudo, BD Trafic ve BD Ducato.

Çinli BYD, Macaristan'da araç fabrikası kuruyor


Araçlarda Lityum-İyon batarya kullanılıyor.
Teknik Özellikler şu şekilde;
Elektrik Motoru; Asenkron su soğutmalı
Güç; 60 kW / 82 PS - 140 kW / 191 PS
Gerilim 267 /311 Vatt,
Kapasite 20/40/53/62 kWh, 
Normal şarj; 4-8 saat.
BD Hızlı şarj noktasinda; 30 / 45 dakika (%20-80)
Menzil; 110/130/190km
Azami hız; 100/90 km/s


Dünyanın en çok satan 1100 otomobili


BD Oto ayrıca Çinli BYD elektrikli  otomobil ve otobüsleriyle Amerikan Fisker eleketrikli otomobillerin Türkiye satıcısı.Bir ara  BYD markalı elektrikli otomobil üretimi 
hedeflenmesine rağmen gerçekleştirilemedi.





2018'de Türkiye'de üretilen otomobiller ve markaları





Kaynaklar;  http://www.bdoto.com/
https://europe.autonews.com/automakers/psa-will-offer-electric-peugeot-boxer-citroen-jumper-vans
https://bdauto.co.uk
http://www.bdoto.com/documents/3ntAG0QV.pdf
https://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/10/24/doganin-damatla-ortak-sirketi-elektrik-alamadi
https://www.xing.com/communities/posts/tuerkiyede-elektrikli-arac-ueretim-doenuesuem-ve-sarj-istasyonlari-calismalari-3-bd-oto-1005976502
https://myldv.co.uk/

4 yorum:

  1. BD Oto ile DMA bir araya getirilse ve bu şirkete GM dan hakları satın alınan kasa verilse pekala yerli oto yapılabilirdi. Ancak sanki yerli oto yapılmaması için çalışılıyor gibi. 2019 Aralık son şansları. O zaman da bir otomobil gösterdiler gösterdiler. Prototip göremezsek yerli oto olayı fiyaskodan başka bir şey değil demektir.

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda hız kadar DMA ve BD Oto gibi firmalar ve kurumlarda bu işin içinde olmalıydı.. Hazır otomobillerde var GEN gibi ve daha niceleri..AMA! neden ama sorusunun cevabı çok önemli..

    YanıtlaSil
  3. Aslında DMA, BD oto, Gen gibi firmalara da ikinci bir ihale verilse belki 5 babayiğit de elini çabuk tutardı. 1800 lü yıllarda Amerika ya hem batıdan hem doğudan tren yolu ihalesi verilmişti. En çabuk belli noktaya ulaşan daha büyük para alacaktı. O yüzden Amerikan demir yolları çok çabuk bitirilmiştir. Biraz alakasız örnek gibi görünebilir ama yarış her zaman iyidir.

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum...
    Ülkemize yatırım yapılması, iş imkanı sağlanması, paramızın dışarıya akmaması isteniyorsa beş firmansın dışındaki yatırımlara da incelenerek destek çıkılmalı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..