Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni nesil SUV; Güçlü ve özgün tarzıyla yeni Peugeot 2008

 Yeni 2008, ‘Unboring the Future’ mottosuyla sürüş keyfi odağını devam ettiren Peugeot’nun ultra modern bir yorumu olarak tüketiciler ile buluşuyor. Yeni SUV 2008, boyutlarıyla gerçek bir SUV duruşu ortaya koyarken güçlü ve özgün tasarımı ile dikkat çekiyor. 





Önceki nesli ile tüm dünyada yaklaşık 1,2 milyon adet satış gerçekleştirilen Peugeot SUV 2008 daha güçlü ve etkileyici tasarımı ile Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Modern otomobil teknolojilerinin tüm gereksinimlerini karşılayan yeni SUV 2008, Peugeot markasının sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimini bünyesinde bulundururken, yeni nesil Peugeot i-Cockpit® 3D ile fark yaratıyor. Pazara iddialı bir şekilde giriş yapmayı planlayan yeni SUV 2008’in benzinli ve dizel motor seçenekleri olacak.




SUV çıtası yükseliyor
Güçlü ve özgün tarzıyla yeni Peugeot SUV 2008 arzu nesnesi bir otomobil. Peugeot SUV tarihinde tamamen yeni bir sayfa açmayı hedefleyen SUV 2008 bir yandan özgün bir tasarım ortaya koyarken, diğer yandan markanın SUV modelleriyle uyumlu bir görünüm sergiliyor. Yatay motor kaputu, cam konumu ve güçlü omuz çizgisi de dahil olmak üzere her bir tasarım detayıyla tipik SUV görünümüne sahip Peugeot SUV 2008 yere sağlam basan ve güven veren bir duruş gösteriyor. 





Marka aidiyetine vurgu yapan ön ızgarayla birlikte, özenle tasarlanmış motor kaputu ve LED gündüz farları da yine marka tasarım kodlarına gönderme yapan detaylar olarak dikkat çekiyor. Profilden bakıldığında alışılmışın dışında çizgiler kadar farklı üçgen formlar da hemen fark ediliyor. Hacimli çamurluk bölgeleri güçlü bir görünüm sergiliyor. Önden başlayarak arkaya doğru devam eden güçlü çizgiler bagaj kapağında son buluyor. 





Arkaya doğru genişleyen omuz çizgisi kadar stop lambalarının arasını birleştiren siyah şerit ve PureTech 130 motor seçeneğinde tampona entegre çift egzoz çıkışı gibi detaylar güçlü bir görünüm sunuyor. Yine arkadan bakıldığında aslan pençesi tasarımlı üç şeritli LED stop lambaları da marka aidiyetine vurgu yapıyor. Üstelik bu marka imzası tüm versiyonlarda standart olarak bulunuyor.

Yeni SUV 2008’de, var olan standart renkler dışında sunulan Elixir Kırmızı, Vertigo Mavi ve Fusion Turuncu gibi gövde renkleriyle daha havalı, daha çekici ve daha çarpıcı bir dış görünüm elde ediliyor. GT Line versiyonunda sunulan Black Diamond siyah tavan, cam direkleri ve C sütunu kaplamaları son derece şık ve kaliteli bir görünümü beraberinde getiriyor. 

Monotonluğa son
Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da renkler kadar kullanılan malzemeler de titizlikle seçilirken, kapı döşemelerinde Active donanım seviyesinde turuncu, Allure donanım seviyesinde mavi dekoratif süslemeler bulunuyor. 

Allure versiyonunda sunulan mavi döşemeler ferah bir ambiyans sunarken aynı zamanda teknolojik üstünlüğe de gönderme yapıyor. Dinamik tasarımıyla dikkat çeken GT Line versiyonunda ise Adamite dikişli döşemeler ile şık bir atmosfer yaratılıyor, ön konsolda ve kapı döşemelerinde ambiyans aydınlatması yer alırken bunlar dokunmatik ekran üzerinde sekiz farklı renk ile canlandırılabiliyor. 


Çok yönlü ve konforlu sürüş deneyimi
Yeni CMP (Common Modular Platfrom) platformu için bir rekor olan arka koltuk genişliği yeni Peugeot SUV 2008’i SUV sınıfının en kullanışlı ve çok yönlü aracı yapıyor. 4,30 metre uzunluğa ve 2,60 metre dingil mesafesine sahip otomobil son derece kullanışlı 434 litrelik (VDA V210) bir bagaj hacmi kullanıma sunuyor. Arka koltuklar katlandığında düz bir yükleme zemini oluşan bagajda, versiyona bağlı olarak sunulan iki katlı ayarlanabilir bagaj zemini bagajın fonksiyonelliğini destekliyor. 

Zekice konumlandırılmış saklama alanları sayesinde küçük eşyaların neden olabileceği karmaşa ve kalabalık ortadan kalkıyor. Kapı panellerindeki ceplerin yanında  araç içinde birçok fonksiyonel saklama alanı bulunuyor. 

Sürücü ve beraberindeki yolcular, versiyona göre isteğe bağlı ya da standart olarak sunulan açılır tavan sayesinde ferah ve aydınlık bir kabinin keyfini sürüyor. Açılır cam tavan, arka koltuk yolcularının baş mesafesini kısıtlamamak için dışarıya doğru açılıyor. 

Yeni Peugeot i-Cockpit® 3D ile çok daha teknolojik

Peugeot i-Cockpit® kompakt boyutlu direksiyon simidi ve geniş dokunmatik HD ekran ile kusursuz kullanım ergonomisi sunuyor. Şimdi de buna yenilikçi bir 3D yükseltilmiş holografik gösterge tablosu ekleniyor. Tanıtıldığı günden bu yana beş milyon kullanıcının beğenisini kazanmış Peugeot i-Cockpit® yeni versiyonuyla yeni Peugeot SUV 2008’de tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit® 3D ile tüm bilgiler doğrudan sürücünün görüş alanında toplanıyor. Versiyona bağlı olarak Peugeot i-Cockpit® 3D gösterge paneli bilgiyi bir hologram gibi yansıtıyor ; dinamik göstergeler önem derecesine veya aciliyete bağlı olarak görüş alanına yaklaşarak sürücünün reaksiyon süresini yarım saniye kadar kısaltıyor. Segmentte bir ilk olan Peugeot i-Cockpit® 3D, sürüşü her yönden geliştirerek; verimliliği, okunabilirliği ve güvenliği her zaman en üst seviyede tutuyor.

Versiyona bağlı olarak 10 inçe kadar büyüklüğe sahip olan dokunmatik ekran kısa yol butonları üzerinden veya yeni sesli komut sistemi üzerinden kumanda ediliyor. 

İç mekan, Nappa deri dahil olmak üzere dokunma hissi uyandıran yumuşak ve kaliteli malzemelerle bezeniyor. Kapı panelleri ve konsoldaki detaylarda karbon görünüm dikkat çekerken, modern tasarımıyla görsel bir şölen sunan EAT8 şanzımana ait vites kolu elektrikli kumanda sistemiyle rahat bir kullanım sunuyor. Sürücüye manuel vites değiştirme imkânı sunan direksiyon üzerindeki vites değiştirme kulakçıkları daha sportif bir sürüş hissini beraberinde getiriyor. 

Modern, bağlanabilir ve teknolojik

Bu sınıfta benzersiz ve nadir olan sürüş destek sistemleri Peugeot markasının üst sınıflardan elde ettiği bilgi birikimi ve deneyime dayanıyor. 

Yarı otonom sürüşe giden yolda önemli bir adımı temsil eden Drive Assist Plus kapsamında, şeritte aracın konumunu belirlemeye yardımcı olan şerit konumlandırmayla bağlantılı aktif şerit takip sistemi ve EAT8 otomatik şanzımanla birlikte dur-kalk özelliğini destekleyen adaptif hız sabitleme sistemi bir arada kullanılıyor. Park Assist, bir park yerine girerken ve çıkarken otomatik olarak direksiyon simidini yönetiyor. Otomatik acil durum fren sistemi, gece ve gündüz sürüşlerinde 5 km/s ile 140 km/s arasındaki hızlarda yayaları ve bisikletlileri algılıyor. Aktif şerit takip sistemi, takip mesafesi uyarısı, otomatik uzun far yardımcısı, ‘Girilmez’ ve ‘Dur’ dahil gelişmiş trafik işareti tanımlama sistemi ve hız sınırı önermesi, aktif kör nokta uyarı sistemi ve elektrikli el freni gibi sistemler sürücünün hayatını kolaylaştırırken sürüş güvenliğine katkı sağlıyor. 

Tıpkı elektronik sürüş destek sistemleri gibi akıllı telefonlar da yeni SUV 2008 ile olan birlikteliğimizin vazgeçilmezlerinden biri. Akıllı telefona ait bilgiler; Apple CarPlayTM ve Android AutoTM gibi protokoller üzerinden oluşturulan MirrorScreen bağlantısı ile bilgi-eğlence sistemine ait ekrana aktarılıyor. Orta konsoldaki kablosuz şarj noktası dışında versiyona bağlı olarak önde iki (biri USB-C) ve arkada iki olmak üzere dört adet USB girişi bulunuyor. 

Benzersiz sürüş keyfini ana odak noktasında tutan Peugeot, ürün gamının yeni üyesinde de ünlü yüksek performanslı ses sistemleri geliştiricisi ve üreticisi Focal® ile olan işbirliğine devam ediyor ve yolculuklar keyfe dönüşüyor. Üç yıldan daha uzun süren bir geliştirme sürecinin ürünü olan yüksek performanslı ses sistemi; Peugeot SUV 3008, SUV 5008 ve 508 modellerinin ardından yeni Peugeot SUV 2008’de de kullanıma sunuluyor. Mükemmel bir akustik performansa sahip olan sistem; dört adet alüminyum tweeter, dört adet 165 mm woofer, bir center tipi hoparlör ve bir adet subwoofer olmak üzere 10 adet hoparlörden oluşuyor. Hoparlörleri 12 kanal 515 Watt gücünde bir amplifikatör besliyor. 

Heyecan veren seçim
Yeni CMP platformunu kullanan yeni Peugeot SUV 2008 farklı motor tipleri olan  bir ürün ve müşterilerine benzinli veya dizel motor ve altı ileri manuel ya da sekiz ileri tam otomatik EAT8 vites kutusu olmak üzere iki farklı güç ve aktarma organı tipinden birini seçme özgürlüğü sunuyor. Ayrıca kullanıcının sürüş deneyimini versiyona bağlı olarak “Eco”, “Normal” ve “Sport” olmak üzere farklı sürüş modları ile en üst seviyeye taşıyor. Daha etkin bir sürüş güvenliği için isteğe bağlı olarak sunulan Grip Control eğim iniş yardımcısı (HADC) ile destekleniyor.

Benzinli ya da dizel tüm güç ve aktarma organları; Active, Active Sky Pack, Allure, ve GT Line olmak üzere dört farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. Ürün gamının en üst noktasını oluşturan GT Line versiyonunda üç aslan pençesi tasarımıyla Full LED projektörler, 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve Adamite dikişli siyah döşemeler, dinamik koltuklar ve alüminyum pedallardan oluşan daha seçkin ve şık bir iç mekân olmak üzere görsel farklılıklar bulunuyor. 


En güncel Euro 6 normunu karşılan benzinli ve dizel motorlar

Yeni Peugeot SUV 2008’de kullanıma sunulan motorlar en güncel Euro 6 emisyon normlarını karşılamak üzere; Start&Stop ve partikül filtresi de dahil olmak üzere birçok teknolojik ekipmanla donatılıyor. Motorla kombine edilen yeni sekiz kademeli otomatik şanzıman EAT8 ile motorların performans, konfor ve verimlilik seviyesi daha da artırılıyor.

Mart ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanan üç silindirli 1,2 litre hacimli turbo benzinli ve Euro 6d normuna uygun PureTech 130 S&S, 6 ileri manuel veya EAT8 8 ileri otomatik vites kutusu ile sunuluyor. 29 Ocak itibariyle satışta olacak dizel cephesinde ise, her biri dört silindirli 1,5 litre hacimli turbo dizel ve Euro 6d normuna uygun iki farklı seçenek sunuluyor: BlueHDI 100 S&S 6 ileri manuel, BlueHDI 130 S&S ise EAT8 8 ileri otomatik vites kutusu ile tercih edilebilecek.


163 yorum:

  1. Abisi 3008'den daha şık ve heybetli olmuş bilmeyenler 3008 ile karıştırabilir. Fiyat/performans tüketim, tasarım değerleri çok iyi gerçekten tasarım bakımından da çok başarılı olmuş. Talep arttıkça bayiler indirim yaparsa b suv sınıfında liderliğe oynayacağını ve b suv sınfıının yeni lideri olacağını düşünüyoru

    YanıtlaSil
  2. 3008 alamaynlar buna yönelcektir artık 200 bin eskiden 3008 fulu alınıyordu o da ayrı

    YanıtlaSil
  3. Vergisi yüksek olmasa bağımsız süspansiyonlu daha tok bir araç olan CH-R hibrit alınır.Boşunu bile alsan adaptif (ACC) var.Adaptif hız sabitleme 2008 de Gt-line donanımı ile geliyor.

    YanıtlaSil
  4. sıfır şirket aracı alıcaz, gözüm 3008 i kesiyordu ama fiyatlar malum. bu daha alınabilir olmuş ve 3008 e yakın bir çekiciliği var, mutlaka bayide bakıcam.

    YanıtlaSil
  5. Beyler araçları aldık!!, size kalmadı

    YanıtlaSil
  6. 1.2 alınır lpg takılır binilir dizeli çok pahalı

    YanıtlaSil
  7. taze kan, rekabetçi sayılabilecek bir fiyat, keşke benim olsaaaaa

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi fiyattan girdi. Yeni B SUV lideri belli oldu.

    YanıtlaSil
  9. Performans ve tüketim değerleri çok iyi fiyatta biraz indirim yaparlarsa b suv da en çok satan araç olur abisi 3008 gibi

    YanıtlaSil
  10. Başlangıç fiyatı için bir şey diyemem ama bu fiyata bu doluluk ta çok daha mantıklı araçlar mevcut

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle gt line cok harika olmus.

    YanıtlaSil
  12. Arac cok çekici görünüyor.. 1.2 ler ülkemize gelecek mi acaba

    YanıtlaSil
  13. sonunda geldi. iyi reklam yaptilar gercekten. fiyatlar beklendigi gibi diye düşünüyorum. bayiler kampanya indirim vs nelee yapar acaba? bilgi alan pazarlik yapan yazarsa seviniriz.

    YanıtlaSil
  14. Hanıma 208, kendime 2008... hayaller hayaller...

    YanıtlaSil
  15. Peugeot yapıyor be 👍👑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e ne yapalım bizim araçlar masraflı bu devirde (orta,lüks) dediğimiz segment araçlara binip rahat etmeye bakıyoruz ve bunu bence Peugeot güzel başarıyor...

      Sil
  16. Tasarım konusunda son yıllarda Peugeot’nun üstüne tanımam

    YanıtlaSil
  17. PSA grubu son yıllarda süper işler yapıyor. Süper bir inceleme olmuş, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. pejo ileride piyasayi domine edecek gibi gozukuyor..

    YanıtlaSil
  19. Peugeot tüm kimliğini yeniliyor resmen. Yeni tasarımlar harika!

    YanıtlaSil
  20. Peugeot bu ufak, kesik adeta kucakta kullandığın direksıyon benı en çok cezbeden şey

    YanıtlaSil
  21. Efsane olmuş,peugeot aştı kendini sadece şu iç tarafa bi bej-krem renk döşeme seçeneği olması lazım...

    YanıtlaSil
  22. Genel olarak çok beğendim psa gurubu aşmış kendini rakipler dikkat etmeli

    YanıtlaSil
  23. Peugeot tasarım konusunda çok başarılı işlere imza atıyor hayran kalıyorum yeni araçlarına

    YanıtlaSil
  24. Peugeot yine harikalar yaratmış. Böyle devam ederlerse çok daha başarıları olacaklarına inanıyorum

    YanıtlaSil
  25. Guzel aracta peugeot uygun araba yapardi bu asiri pahali

    YanıtlaSil
  26. Muthis iyi ya ici premiumlari tokatlar

    YanıtlaSil
  27. Peugeot 2008 sınıfına göre en iyi özelliklere sahip bir araç, Türkiye'ye gelir gelmez alacağım inşallah

    YanıtlaSil
  28. Peugeot tasarım olarak kendini aştı. Ruhsuz alman arabalarını süpürdü resmen..

    YanıtlaSil
  29. Araç gerçekten çok güzel. Peugeot son yıllarda inanılmaz tasarımlar yapıyor.

    YanıtlaSil
  30. 3008 alamayanlar için gayet şık bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  31. Oldum olası Fransızları sevmezdim ancak Peugeot, yeni tasarımları ve i-cockpit ile rakiplerinden çok albenili duruyor. B-Suv'ların yeni lideri hayırlı olsun diyelim 😊

    YanıtlaSil
  32. Peugeot PSA'nin premium'u olmuş şuna bakın.

    YanıtlaSil
  33. Son yılların en başarılı markası olma yolunda üstüne koyarak devam ediyor peugeot..

    YanıtlaSil
  34. Yavru RANGE ROVER VELAR

    YanıtlaSil
  35. Paramız varken peugeot güzel araç yapmıyordu,şimdi paramız yok araçlar süper oldu.

    YanıtlaSil
  36. 👍👍 artık diğerleri düşünsünn..

    YanıtlaSil
  37. Mühteşem olmuş kesinlikle Peugeot 2008 rakiplerini ezer geçer .

    YanıtlaSil
  38. Ulaa çok şirin olmuş 208’den daha güzel olmuş hatta

    YanıtlaSil
  39. B-SUV’lerin Babası diyebiliriz :)

    YanıtlaSil
  40. B segmenti suv un yeni lideri olacak gercekten peugeot işi çözdü.

    YanıtlaSil
  41. Bu Peugeot daha çok kişiye kobrayı tutturur gibime geliyor

    YanıtlaSil
  42. B segment Suv lideri olur ... Elektrikli bagaj kapağı olmaması, çok kötü !

    YanıtlaSil
  43. Peugeot tasarım konusunda kendisini resmen aştı. Bayılıyorum yeni modellere. Şu an eski kasa 3008 kullanıyorum ama limitlerimi zorlarsam 2016 2017 yeni kasaya geçmeyi planlıyorum çünkü sırf iç tasarım için bile binebileceğim bir araç.. Yeni 2008 ise yavru 3008 olmuş resmen

    YanıtlaSil
  44. Yandan range rover görüyorum ben resmen, araç oldukça kaslı ve lüks bir görünüme sahip. Ama arka koltuktaki o file olmamış asla. Orası kumaş bir cep olabilirdi pekala. Tasarımda seviye atlayıp da o kısmı file bırakmak hiç yakışmadı Peugeot.

    YanıtlaSil
  45. 3008 den daha yakışıklı bence. Tek karar verilmesi gereken 3008'in iç hacmine ihtiyacın var mı yok mu? Yok diyorsan ibre 2008 den tarafta.

    YanıtlaSil
  46. Peugeot Türkiyede SUV liderligi eline aldı bence direksiyon harici gayet guzel lune parktaki çarpısan arabalar gibi direksiyonu. D direksiyon olsa mükemmel olurdu.

    YanıtlaSil
  47. Captur ile çok kanlı bir rekabet olur. (tabiki ülkemizde değil)

    YanıtlaSil
  48. Tasarım çok güzel olmuş. Ancak ben fiyat performans olarak Kia Stonic'i tercih ederdim.

    YanıtlaSil
  49. Araç tasarım olarak güzel gibi ama bu tasarım büyük ve kasvetli araçlara daha çok yakışır kesinlikle. (Peugeot 5008)

    YanıtlaSil
  50. Bence 2008 cok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  51. Yan taraftan audi Q2
    Arkadan da mitsubishiye benziyor bence

    YanıtlaSil
  52. Bu segmentte tercihim 2008 veya kona olurdu

    YanıtlaSil
  53. Burun farkıyla Capture ı geçer lider olur segmentinde. Troc, Tcross, Kona hatta yeni juke bile yarısı kadar satar.

    YanıtlaSil
  54. Ne zamandır bekliyordum Mart sonu gibi 160 civarı olur ise almayı planlıyorum.

    YanıtlaSil
  55. Juke diyorum ben hadi bekleyelim :)

    YanıtlaSil
  56. Bu adamlar tasarım işini çözdü çok farklı bir seviyeye taşıdı ya. Renault Captur'u daha çok sevdim ben, üzgünüm 2008.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Captur kullanicisiyim, yeni 2008 i bekliyorum😊


      Sil
  57. Tasarım, motor/şanzıman kombinasyonu, fiyatlandırma hepsi çok başarılı olmuş

    YanıtlaSil
  58. Suv alacaksam 4×4 olur tercihim.
    Bu sinifta 4×4 dediğinizde ise tek adres suzuki vitara olur.
    Elbette tercih meselesidir ve sahsi fikrim bu yöndedir.Saygilar.

    YanıtlaSil
  59. Araç gerçekten çok güzel olmuş. Sınıfının lideri olduğunu düşünüyorum. Ancak bizde bu vergiler varken yine uzaktan seyrederiz. Ben güzele güzel demem guzel benim olmadıkça dermişim. Yiğidi öldür hakkını yememek lazım.Alan arkadaşlara Allahtan kazasız belasız sürusler dilerim.


    YanıtlaSil
  60. 3008 den daha yakışıklı bence. Tek karar verilmesi gereken 3008'in iç hacmine ihtiyacın var mı yok mu? Yok diyorsan ibre 2008 den tarafta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı seyleri dusundum siz yazmissiniz.ileride 3008 i makyajlarsalar bence böyle yapacaklar.

      Sil
  61. Sırf görgüsüz insanlar için uydurulmuş bir sınıf. Gidin doğru düzgün jazz alın onun da bagajı 400lt asdf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 milyonluk S serisi görgüsüz değilde 300 binlik bu arabamı görgüsüz.Git işine ...

      Sil
  62. 3008 alacakların bile aklını çelecek gibi.

    YanıtlaSil
  63. Captur geldiğinde savaş başlar diyeceğim de, fiyatlar Mars'a ulaşmış...

    YanıtlaSil
  64. 2008 vs Juke vs Captur ortalığı karıştıracak

    YanıtlaSil

  65. çok güzel olmasının yanında her anlamda ideal bir araç

    YanıtlaSil
  66. Araba çok kaliteli ve elit duruyor

    YanıtlaSil
  67. Cok güzel olmuş peugeot... 👍👍👍

    YanıtlaSil
  68. Tasarımları objektif değerlendirebilmek için modelin biraz eskimesi gerekiyor bence. Yeni olan her şey daha alımlı görünüyor. 1990 yılında mazda 323 f i ilk kez yolda gördüğümüzde Ferrari görmüş gibi
    Olmuştuk:) hala güzel ama çok çelimsiz duruyor. . Ama Fransızların top yekün çağ atladığı ortada. Yeni captur da hiç fena görünmüyor. Gerçi onun lansmanına bir kişi hariç çağırılan olmamış galiba.

    YanıtlaSil
  69. Vaybe..3008 ilk çıktığı zamanlar 120 bin civarında bir fiyata satılıyordu..alsaydım şimdi onu satar 2008 in sıfırını alırdık 140 bine satıp:)

    YanıtlaSil
  70. Şu fiyatlara bak almak imkansız hükümet yüzünden ülke ikinci el çöplüğüne döndü millet 90 model arabaya 30 binlira ödüyor vergiler ve ÖTV düzgün olsa hatta ÖTV olmasa bu arabanın full versiyonu 150 olur başlangıcı 70 den başlar bizde çöp arabalarla ugraşmayız bıktım yeminle bıktımmmmmmmmmmö

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulkede bastan asagi her sey, vergi bindirimleri yuzunden luks hale getirildi. nefes almak olanaksiz neredeyse. yandaslari tuzu kuru, hicbiri issiz acikta degil. ya memurlar ya da bol parali kaymakli islerdeler. kendi burjuvazilerini yarattilar.

      Sil
    2. Memnun olduğuna göre bir çıkarın var çıkarını söyle de bilelim.

      Sil
    3. Çözümü basit... Eski model arabana iyi bakacaksın, gerekmedikçe kullanmayacaksın. Satamasınlar.. Su veren itfaiye hortumu misali... :)

      Sil
  71. peugeotun bu aracı diğer suvlarından daha güçlü duruyor bence resmen suvlardan suv beğen

    YanıtlaSil
  72. türkiye peugeotun 2019daki suvlarından sonra bu aracı daha çok sevecektir bence

    YanıtlaSil
  73. bir elektrikli araba için düşünürsek TR'nin şu anki durumuna göre uygun fiyatta çıkmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun elektrikli versiyonu da var, ancak ülkemize gelmesi beklenmiyor

      Sil
    2. haberi okumadan yorum yaptın sanırım? ne elektrikli aracı? türkiyeye benzin ve dizel motor seçenekleri geldi ayrıca elektrikli araç 208 değil miydi sadece?

      Sil
  74. Arkadaşlar arabanın modeli neden 2008 diye geçiyor? Bilen varsa aydınlatabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firma araç boyutlarına göre 1 ile 8 arası numaralandırma yapmış. 1 numara a segmenti
      2 numara b segmenti
      3 numara kompakt c hb ve sedan
      4 numara kompakt d (kimi yerde c diye de gecer)
      5 numara ise d-e arası Sedan
      6 numara d-e arası lb coupe
      7 numara bisiklet
      8 numara ise mpv modelleri icin kullanır
      Suv hariç araçlar 3 basamaklı sayilarla anlatilirken suv olanları bir tane daha 0 eklenerek 4 basamaklı siniflandirilir .
      Ornek verecek olursam 208 modeli b segmenti 8. Jenerasyon demek iken 2008 modeli ise aynı aracın karoserinin yükseltmiş halidir. Teknik olarak altyapı olarak yüksek oranda aynı araçtır..

      Sil
    2. Model yılı değil o ismi aracın. Volksvogen tiguan gibi düşün model yılı değil

      Sil
  75. Segmentinde çok satacağı kesin ve kesinlikle alman hegomanyasını bitirecek gibi görünüyor pejo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satcagi kesin ama alman hegomanyasini bitiremez tr de insanlarin nerdeyse 5 te 3 u vw grubun motor sanjiman tasarimina asina cok begenilir ama yine skoda vw audi cok satan araclar olur

      Sil
    2. bu ülkede neler değişti o akımda bitecek sen merak etme

      Sil
  76. Peugeot piyasadaki standartları belirliyor, Qashqai gibi vasat ve gereksiz bir araba değil. Bütün sektörün Peugeot Hamlelerini takip edip araç üretmesi gerekiyor.Mesela Kona bunun yanında alt segment gibi. Diğer markalara geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  77. Peugeot herhalde son yıllarda bütün tasarımcılarını kovup yenilerini işe aldı gibi

    YanıtlaSil
  78. Peugeot kendini aştı artık ismini mi değiştirse 😉

    YanıtlaSil
  79. Tasarım ve konfora öncelik verenlerin çok beğeneceği bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  80. Peugeot cidden çok harika ilerliyor geleceğin markası olarak görüyorum

    YanıtlaSil
  81. Bu fransız araçları estetik olarak güzel ama bana çok güven vermiyorlar nedense

    YanıtlaSil
  82. Yeni 3008 ne zaman çıkacak

    YanıtlaSil
  83. qashqai 10 senelik araba 3008 tabikide satista gecer 10 senelik araayi basari degil ki bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Qashqai 10 senelik mi? Yani hiç makyajlanmıyor ya da yeni jenerasyonu çıkmıyor mu? 3008 kaç yaşında o zaman?


      Sil
  84. Gayet başarılı bir araç, daha önce farklı segmentlerde 3 tane Peugeot kullanmıştım. Hepsi de sınıfının fark yaratan modelleriydi. Bu araç da çok güzel gözüküyor. Peugeot bu işi biliyor ama neden ülkemizde bu kadar ön yargıyla bakıyorlar bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  85. özel siparişle elektrikli versiyonunu getirtebilecek miyiz acaba

    YanıtlaSil
  86. Bence bu araba ses getirir..Peugeot markası son dönemlerde resmen kabuk değiştirdi ve çok gelişti.. kuvvetli bir tebriği hakediyorlar..

    YanıtlaSil
  87. Bence c segment değil de daha çok d segment e göz kırpıyo

    YanıtlaSil
  88. İç tasarim, dış tasarım, performans, donanım her seyiyle harika bir arac olmuş. Hayalimdeki arac bu oldu resmen

    YanıtlaSil
  89. Dış görüntüsü güzel. Ama bir iki eksiği can sıkıcı, arka kol dayama yok, arka havalandırma yok.
    Rakibi Captur ve Kamiq.

    YanıtlaSil
  90. Kesinlikle C segmente oynamış ve çok oyuncu çalar

    YanıtlaSil
  91. 2008 güzel olmuş, ülkemizde vergiler yüksek olmasada alabilsek. Fransızlar tasarımda bir numara

    YanıtlaSil
  92. Kendi segmentinin en iyisi ..

    YanıtlaSil
  93. Kona çok eğlenceli ve motor gücü 177 ps ben onu tercih ederim 👍

    YanıtlaSil
  94. peugeot elektrik tesisatı yanan 307lerden nerelere geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lanet olasi vergiler nedeniyle yine bu arabayi zenginler alip biz yine 2000’li araclara layik olacagiz..

      Sil
  95. Peugeot 208 almayı düşünüyordum çıkınca fakat bunu görünce fikrim buna doğru yöneldi tasarımı cidden çok hoş olmuş peugeot 2008in

    YanıtlaSil
  96. Benim tercih sıralamam: 1. Peugeot 2008, 2. Renault Captur, 3. Citroen C3 Aircross... Rafine Fransız, anlayacağınız...:))

    YanıtlaSil
  97. suv araçlardan belki de en iyisi peugeot 2008 harika bencede

    YanıtlaSil
  98. 2008 beklenildiği gibi b suva göre geniş bagaj,düşük yakıt tüketimi,iyi penformansla iyi iş çıkarmış fakat anlamadığım düzü aynı paketin 148 binken otamatiğinin 170 bin olması,10 bin otamatik farkıyla 158-160 bin makul olurdu

    YanıtlaSil
  99. yeni 4008 hakkında herhangi bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4008 Çin’de satılıyor.

      Sil
    2. yeni coupe suv olarak çıkacak deniliyordu ondan bahsetmiştim

      Sil
    3. Peugeot’nun Avrupa’daki SUV modelleri 2008, 3008 ve 5008.

      Sil
  100. Bu fransız arabaları nedense beş sene sonra dökülmeye başladığı için bi türlü ısınamadım bunlara. Bakıyorum da araba tanıtanların hemen hepsi arabanın görüntüsüne bayılıyorlar ama hiç kimse nekadar dayanıklı nekadar uzun ömürlü olur. Kısacası yüruyen aksam, motor, şase, karoseri gibi sağlamlıktan bahsetmiyorlar, varsa yoksa sert plastik yümüşak plastik ekran falan filan. Bende clio kullanıyorum ayrı konu da, imkan meselesi biraz.

    YanıtlaSil
  101. Peugeot 2008'de abileri 3008 ve 5008 gibi şık bir görünüme kavuştu ve yeni 508'e çok benziyor o aslan pençeleri. Çok şık ve güzel oldu ki ben Peugeot çok sevmem ama bu yeni 2008 olsun 508 olsun çok şık ve güzel. 2008'in de içi gayet şık olmuş.


    YanıtlaSil
  102. 3008 den daha şık duruyor

    YanıtlaSil
  103. Benim merakım yeni elektrikli 3008 Avrupa da olsam kesin alırdım. Ama Türkiye de ancak merak ediyorum. Maddi açıdan değil, dediğiniz gibi elektrikli araçlar için alt yapı yok :(



    YanıtlaSil
  104. ön ızgara bana biraz geniş geldi eski ızgara daha çok hoşuma gidiyor nedense ama yeni kokpit ve stoplar çok güzel


    YanıtlaSil
  105. Bu ülkede şuan için bu fiyatlarla sadece tercih ederiz zaten alabilmek çok ama çok zor bunun da Türkiye fiyatı 150 sen aşağı olmaz.Yazık ah Türkiye ahhh ama yine de tabi ki bence de 2008.


    YanıtlaSil
  106. Mazda Cx-3’ü de çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  107. Sanki concept araç gibi olmuş :)) Peugeot markası böle giderse zirveye geçebilir...

    YanıtlaSil
  108. Tasarım göreceli bir kavramdır, 2008'in tasarımı hariç.

    YanıtlaSil
  109. B sınıfı elektrikli araç. 1540 kg. Gayet hafif (!) Yoldaki kamyonların rüzgarından etkilenmez inşallah ;))

    YanıtlaSil
  110. Peugeot yine yapmış bu araçlar varken diğer araçlara bulaşmam

    YanıtlaSil
  111. Audi Q2 boyutlarında düşünülecek suv fakat Q2 içi kalitesiz koltuklar berbat dış görünüş derli toplu güzel fiyatı yüksek haketmiyor O NEDENLE AUDİ Q2 yi bitiren compact suv 2008 merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  112. Peugeot tasarımda gerçekten rakiplerinin oldukça önüne geçti. Tasarım harika. 308 sahibi biri olarak Peugeot'nun eski algıları çoktan yıktığını söyleyebilirim. Yalnız işte şu maddiyat işleri. Keşke ülke bu halde olmasaydı. 308 sahibi olarak muhtemelen 2008 alamam. :(

    YanıtlaSil
  113. Dünyanın en iyi ve en sağlam uçağını üreten Fransızlar bir süredir iplemedikleri otomotive agresif bir geri dönüş yaptılar. Tasarım, modernlik, motor, verimlilik PSA grubu her alanda şu an çok iyi. Zaten 1896 yılında kurulmuş 120 senelik firma, günümüzde de Almanya'daki buzdolabı karakterinde sıkıcı otomobiller üreten malum rakibinden çok daha heyecanlı modeller üretiyor.

    YanıtlaSil
  114. 3008 Alamayacaklar için çok iyi bir alternatif olmuş, o çirkin dizayn gitmiş, resmen 2008 in içine 3008 sokmuşlar :) çok başarılı bir model gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  115. aracı baya incelemiş birisi olarak, hem içeriden hem dışarıdan çok yakışıklı bir araç, birebir gördüğünüzde bence arkasını daha çok beğenebilirsiniz, 3008'den bile daha güzel bence araç. ayrıca içerisi de çok çok güzel. Peugeot sanki diğer markalardan 3-5 yıl önde gidiyor dedirtiyor kendisine artık.

    tek bir soru işareti koyacağım, o da boyunuz 185 üzerindeyse ideal sürüş pozisyonundayken direksiyonun konumunda sorun var sanki, ya da tam tersi direksiyonu ayarlayınca bu sefer kafanız tavana değebiliyor, ya da direksiyon bacağınıza değebiliyor. şahsen boyum 185, tam pozisyonumu bulamadım. aracı birebir görmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  116. Ben “tarantula” ya benzettim
    Harika bir tasarım 👌🏼

    YanıtlaSil
  117. peugeot çok iddaalı artık tasarımda çığır açtı 508 den sonra en çok hoşuma giden 2008 oldu.

    YanıtlaSil
  118. Yeni peugeot'lar yol tutuşunda şaşırtıyor

    YanıtlaSil
  119. SUV segmentte Peugeot açık ara fark attı

    YanıtlaSil
  120. Hem tasarım hemde donanım olarak kendini aşmış pejo . Gerçekten çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  121. Güzel araç, 3008 yerine bile alınabilir.

    YanıtlaSil
  122. Peugeot son yillarin tasarim lideri desem yeri her yeni arabasi cok basarili

    YanıtlaSil
  123. Bütün araçlarında aynı tasarım var içerde neden laf atmiyorsunuz vw yapsa her türlü gomuyorsunuz biraz objektif olun



    YanıtlaSil
  124. tasarım süper benim hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  125. Peugeot’nun bu tasarımı bu kalitesi Tüm markaları ağlatıyor premium markalar dahil!

    YanıtlaSil
  126. Yeni Clio da 208 de premium gibi olmuş... iç tasarımda peugeot rakiplerine fark atıyor... tam elektrikli çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  127. Çok hoş ve alımlı durmakta pejo işini biliyor...

    YanıtlaSil
  128. Tasarımı çok hoş gerçekten. Peugeot tasarım mühendisleri her segmentte fark yaratmayı başarıyorlar.

    YanıtlaSil
  129. Tercihim 3008'den yana olurdu ama 2008'in i cockpit tasarımı daha çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
  130. Gelecek senin elinde Yeni Suv PEUGEOT 2008

    YanıtlaSil
  131. Rakiplerine fark atıyor, gerçekten çok başarılı.

    YanıtlaSil
  132. Peugeot her segmentde liderliğe ulaşdı şimdi kimse çıkıpta şöyle böyle demesin

    YanıtlaSil
  133. Peugeot premiuma oynuyor ve bizleri de sevindiriyor

    YanıtlaSil
  134. Bu araç 3008 satışlarını kötü yönde etkileyecek! Çünkü c segmentine yakın bir kalitesi var


    YanıtlaSil
  135. Çok beğendim,bence sınıfın en iyisi ve en çok satanı olacak

    YanıtlaSil
  136. Günümüzde güvenlik paketi diye bir şeyi ayrıca satan, geliştirdiği tüm güvenlik donanımlarını araçlarına koymayan firmalar olması hayret verici. Bu araç 4 yıldız almış ama NCAP sitesine bakınca güvenlik paketli olan versiyonu 5 yıldız almış. Ayrıca 208, 2013 yılında hemen hemen aynı puanla 5 yıldız almışken şimdi 4 yıldızda kalmış. NCAP 'in sitesindeki bu konuyla ilgili açıklamada da yazdığı üzere, güncel test sonuçları çok daha önemli. Çünkü güvenlik teknolojileri geliştikçe puanlama sistemleri de değişiyor. Kısacası eskiden 5 yıldız almış bir araç şu an aynı şekliyle teste girse 4 yıldızda kalabilir, ve tersi de olabilir. O yüzden araç sahiplerinin 10 yıl önce yapılmış testten 5 yıldız almış araçları ile şu an 4 yıldız almış araçlarını karşılaştırmaları doğru değil.

    YanıtlaSil
  137. Y.tube'ta euro Ncap karşılaştırmalı testi var, yeni çıkacak olan Captur II ile mukayese edilmiş.
    Captur güvenlik değerlendirmesinde son derece başarılı olup 5 yıldız almış yine herzamanki gibi,
    2008 ise 4 yıldız alabilmiş ancak.bu satışlarını baltalayacaktır haliyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2008 in bir önceki kasası 5 yıldız yok 2008 herzamanki gibi 4 yıldızmış diyorsun 2008 capturdan kalitelidir 4 yıldız alma sebebi önündeki radarın hızlı algılayamaması dolu paketler zaten 5 yıldız alır

      Sil
  138. Tasarım güzel ama yere çok yakın...boş donanım olmayan sözde ucuz paketi... Klasik orta uzun vade pejo sorunları... sanıldığı kadar satmayacak...

    YanıtlaSil
  139. Tanıtım fotograflarında ve test videolarında gördüğümüz beğeni kazanan donanım seviyesi maalesef 200 bin TL civarı Active ve Allure paketlerde araç görüntüsü iç malzeme kalitesi çok farklı. Cam tavan perdesi elle açılıp kapanıyor, sürücü kadranı analog vs.. burada bile kullanılan görseller en üst donanım seviyesinin görselleri bu şekilde olunca da tüketici yanıltılıyor veya kandırılıyor. Her şey net olmalı hiçbir şekilde hatalı bilgi verilmemeli insanlara.

    YanıtlaSil
  140. bu arabayi guvenlik 4 yildiz saymak haksizlik olur,yolcu koruma 91,cocuk koruma 84,Yaya koruma 62,guvenlik donanimlari 68 iyi puanlar,ilk ikisinden 80-80 alip 5 yildiz olan arabalar var,bu nicin 4 yildiz anlamadim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..