Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İETT'nin Yeni Konuğu Bu Kez Elektrikli Karsan eAta

 İETT bu yıl 100 elektrikli otobüs alımı ihalesi yapacak. Bu kapsamda, İkitelli Garajı'nda Karsan marka yüzde 100 elektrikli yerli üretim araç test edildi. Karsan marka “e ATA” model 12 metrelik otobüsün testi İETT İkitelli Garajı’nda yapıldı. 449 kW batarya ile 450 kilometre menzile sahip




olan aracın test sürüşü Genel Müdür Alper Bilgili tarafından yapıldı. Sürüş sırasında araç hakkında bilgi veren firma yetkilileri aracın Avrupa’da pek çok ülkeye ihraç edildiğini belirtti. 


Üzerine test amacıyla konan 5 tonluk yükle sürüş yapılan araçta pek çok yeni teknolojik donanım mevcut. 

İstanbul ve iETT'nin yeni misafiri yerli elektrikli Sileo oldu

Havalı süspansiyon, kameralı aynalar, şerit takip sistemi, yaya uyarı sistemi, rejeneratif frenleme sistemi gibi donanımları bulunan aracın motor gücü ise 250 kW. 



Karsan marka aracın test sürüşüne Genel Müdür Alper Bilgili’nin yanı sıra Metrobüs ve Elektrikli Otobüs Daire Başkanı Zeynep Pınar Mutlu, 

İETT, Şimdide Yerli Elektrikliyi Test Ediyor

Bilgi İşlem Daire Başkanı Şeref Can Ayata, Teknoloji Müdürü Burak Sevim ve diğer İETT yetkililerinin yanı sıra firma yetkilileri de katıldı.





İETT, 2022 yılı bütçesinde yer alan 100 elektrikli araç alımı için bu yıl ihale düzenleyecek. İhale sonrasında ilk elektrikli otobüsler İstanbul yollarında seferlerine başlayacak.



Nostaljik Tramvay 108’inci, Karaköy Tüneli ise 147'inci Yaşını Kutladı



Kaynak; https://iett.istanbul/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..