Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ankara'dan ilk yerli otobüs; Bozkurt

İlk yerli otobüs Ankara'da imal edilmiş. Yerli otobüsün markası ise Bozkurt. Karakurt ise yerli ilk lokomotifimizin adı.1970’ lere gelindiginde kentiçi ulasiminda kent içinde ağırlıklı olarak ithal araçlar görülüyor.Bu yıllarda görülen en önemli gelismelerden





biriside yerli otomobil fabrikalarinin üretime geçmesi ve kentiçi trafiginde hızla artan özel oto sayılarıdır.


Bu yillarda otobüs isletmesi Hipodrom Atölyesinde tamami Türk Mühendis ve isçilerinden olusan çalisma grubunun ortaya koydugu çabalarla ilk yerli otobüs imal edildi. 1969, 1977 yillari arasinda kamu tasimaciligi büyük ölçüde EGO tarafindan yürütülmekteydi. 




Bu yillarda araçli yolculuk talebi daha az sayida araçla daha çok yolcu tasinarak karsilanmaya çalisilmistir. Bunun sonucu Ankara’ da sabah ve aksam yolcu pik saatlerinin daha uzun zamana yayilmasina ve tabi ki kullanicilarin da zaman kayiplarina yol açmistir. 
1977 sonrasi kamu tasimaciligi yeni atilimlara girismis, bu dönemde büyük sayida otobüs alinarak araç parki yenilenmis ve servise verilen araç sayisi artirilmaya çalisilmistir. 
BOZKURT; Ankara, EGO ve Türkiye Otomotivi adına önemli bir detaydır.
Kilometre taşıdır.

Bu gibi konular nedense pek cazip olmadığından dolayı , nette veya basında pek yer almıyor yada az yer kaplıyor..


Resimler Wowturkey.com'dan Mustafaözkan' a aittir.
http://web.ego.gov.tr/parts/egootobushizmetleri.asp

1 yorum:

  1. bu gercektende gurur verici bir projeymis bugun deselerki bu otobusu devam üretmek istiyoruz ve halkin destegini bekliyoruz maddi olarak wiyanadan 100 ile 150 bin arasi toplar gönderirimki halkimin degerleri yasasin ve kimse muhtac olmayalim(paramizlada olsa)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..