Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SIFIR KARBONLU TAKIM iKiNCi OLDU

Sıfır Karbon'lu ilk yarış takımı; Uğur Işık pilotajında Dünya Class 1 OffShore Şampiyonası ilk yarışında ikinci oldu.Ülkemizi temsil eden  yarışçımızın takımı; Işıklar - Zabo Racing, Aralık ayındaki Abu Dabi etabıyla sezonu bitirecek..Denizlerin Formula 1’i olarak anılan, dünyanın en iyi pilotlarının katıldığı sürat teknesi yarışlarında Türkiye’yi Uğur Işık temsil ediyor…


 Norveç bayrağı ile yarışan Işıklar - Zabo Racing takımı, Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası’nın Çin’de gerçekleşen ve sezonun ilk yarışı Sanya Grand Prix 1 yarışında 2. olarak büyük başarı elde etti. Geçen senenin birincisi Victory ile büyük çekişme içinde geçen 4.93 Nm uzunluğundaki, parkurda 11 tur üzerinden gerçekleşen yarışın sonucunda “33.59,57” lik derece ile Uğur Işık – Cristian Zaborowski ik Victory’nin ardından 2. oldular.


Dünya çapında üne sahip olan Class 1, yine deniz dünyasının en hızlı pilotlarından oluşan takımlar ile senenin ilk yarışını Çin’de gerçekleştirdi. Class 1 2013 yarışları, Türkiye, İtalya, Dubai ile devam edecek ve Aralık ayında Abu Dabi’de noktalanacak.



Ülkeler arası denizlerin Formula 1’i olarak tanınan Class 1 yarışlarına bu sene katılan ülkeler, başta Türkiye olmak üzere, Avusturya, Avustralya, İtalya, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Brezilya… Daha önce su sporları – deniz yarışları dalında başarıları ve ödülleri ile dünya çapında ses getiren Uğur Işık, Class 1’de 2013 yılında da Türkiye’yi temsil ediyor.



İstanbul'da bu sene Haziran ayında, festival havasında, iki hafta sonu üst üste, toplam 4 Class 1 yarışı ve Class 3 - 225 yarışı, jet ski yarışları yapılacak. Tüm deniz severler heyecana ve hıza doyamayacak... 2013 yılında farklı kıtalarda gerçekleşecek olan Class 1’de Türkiye’nin de yer alması hem bu alanda ülkemizin kat ettiği yolu gösterecek, hem de dünya çapında ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak.


Norveç bayrağı ile yarışan Işıklar - Zabo Racing takımı, Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası’nın karbon ayak izini silen ve “Sıfır Carbon” ünvanını alan “ilk” yarış takımı olarak da dikkat çekiyor!



Sanya Grand Prıx – Race 2, 30 Mart 2013 Cumartesi günü TSI 09:30’da başlayacak ve canlı olarak www.class-1.com web sitesinden izlenebilecek.


Pilot Uğur Işık Hakkında;

Yarış hayatına 1994 yılında Türkiye Offshore Şampiyonası ile başlayan Uğur Işık, katıldığı yarışlarda 2 kere şampiyon olarak Türkiye’yi tüm dünyada gururla temsil etti. Farklı spor dallarında da başarı ile yarışan Uğur Işık, 4 kez Türkiye Stock Car Şampiyonası’nı kazandı, Formula 3’te yarıştı ve Türkiye Offroad Şampiyonu oldu. İlk kez Türkiye’yi temsilen 1998 yılında Class 1’e katılan Uğur Işık, 2000’e kadar şampiyonanın en önemli yarışçılarından biri olarak tüm dünyada ses getirdi. 1999 yılında İstanbul Offshore Kulübü’nü kuran Uğur Işık, başkanlığını yaptığı kulüp bünyesinde 120’den fazla yarış organize etti ve bu alanda öncü olduğu konularda Türk Devleti tarafından birçok ödüle layık görüldü. Fransa ve Amerika’daki öğrenim hayatının ardından, Marmara Üniversitesi’nden mezun olan ve Işıklar Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüten Uğur Işık, sporcu kimliğinin yanı sıra iş dünyasındaki başarılarıyla da önemli bir isim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..