Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil fabrikası da var, tatil beldesi de...

Sakarya; otomobilleri, patates tarlaları ve turizmiyle ilgi çeken bir şehir!
Sahil şeridi, yeni liman inşaatı, longozuyla ilgi gören
 Sakarya’nın şirin ilçesi Karasu, tatilciler için farklı bir alternatif.





Beş altı sene önce bir haftalığına  gittiğim Karasu'ya bir daha uğramam demiştim, Karasu’ya iki senedir geliyorum!Kumu  iyi, bol dalgalı ama deniz temiz.Aslında Ayvalık sarımsaklı Plajı ve Saros Körfezi en favori tatil yerlerim.

Kendi aracınız yoksa Sakarya VIB ve SEV Turizm ile Karasu’ya ulaşabiliyorsunuz..
Karasu;  az evvel yazdığım gibi inşaatı süren limanı, yapılacak olan hızlı tren bağlantısı ,sahil yolu,  yeni hastanesi  ve özellikle sahil kısmındaki altyapı çalışmalarıyla gelecek  vaad  ediyor.Bu aşamada sıkıntılar şunlar; özellikle gündüz şehir suyunun az akması, plajın tatilciler tarafından temiz kullanılmaması ve bakımsız olması.Gerçi bugün kıyıda yeni bir plaj temizleme aracı gördüm.Bu andan itibaren plajların daha temiz olma durumu söz konusu!




Karasu’da benim bildiğim tatil amaçlı 3 tane otel var. Bunların ikisinde aquapark mevcut.Tatil sitelerinin çoğunda havuz var. Zaten deniz çok dalgalı değilse her an girilmeye müsait. Ancak fazla açılmamak lazım!Plaj boyunca belli aralıklarla cankurtaran kuleleri var. Numaralandırılmış bu kulelerde farklı bayraklar olabiliyor. Sarı kırmızı bayrak varsa cankurtaran aktif olarak görev başında, kırmızı bayrak kesinlikle tehlikeli ve yasak, sarı ise tehlikeli ama şu sebepten diye açıklaması olan bir bayrak türü.




Yazlığınız varsa veya yeni aldıysanız yada kiracı olup beyaz eşya gibi ihtiyaçlar için hesaplı tercihler öne çıkıyor. Küçük , az özellikli veya ikinci el eşyalar daha çok tercih ediliyor.Eğer para önemli değil diyorsanız zaten bunları da düşünmüyorsunuz!İkinci el de güzel parçalara rastlamak mümkün. İkinci de sorunlu olanlar tamir edilip  satılabiliyor.Bazen 6 ay boyunca bizim garantimiz deniyor. Örneğin geçen sene buzdolabımız süresi dolmadan bozuldu, aldığımız yerin anlaştığı servis geldi, bunun gazı fazla, v.s p gibi sebepler söyledi,  gazını azalttı. Sonrada  bunu dükkana götürmek lazım. Daha sonra sonrasında   ise çok masraf istiyor dendi!Satan kişi sizin hatanız diyor yada elektrik voltajları yükseliyor bundan oluyor deniyor.Sonuç buzdolabı için 250 TL uçtu, yeni bir buzdolabı başka yerden aldık.Ama ikinci el aldığımız çamaşır makinesi çalışıyor.Kısaca, iyi düşünün ona göre alacağınıza karar verin.
Sakarya’da; Toyota, Otokar, Başak Traktör, Türk Traktör ve Gaz Ticari Araçlar’ın fabrikaları var.Yol üzerinde alacalı bulacalı renklere sahip test araçları görmeniz mümkün..




Karasu’ya gidip Acarlar Longozu’nu ve Maden Deresini görmeden gelmeyin..

Acarlar Longozu ile Kırklareli İğneada’da ki longoz yani subasar ormanlar dünyanın en önemli tabiat varlıklarından ikisi.Ancak insanoğlunun çevreyi kirletmesi, para kazanma hırsı ve termik santral gibi amaçlar; dünyanın akciğerlerini ve bir çok canlının barınma alanlarını yok ediyor…
 Tatil kasabalarında eski ve bakımlı araçları görmekte yüzünüze tebessüm ettiriyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..