Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GT, Avensis, Tivoli, SuperB, QX30, 20V20, Levorg; fuarda...

Yeni Avensis, Yeni Auris, Yeni GT, Yeni Tivoli, Yeni SuperB...
Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Geneva İnternational Motor Show Türkçe'siyle Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Fuarda dünya markaları yenilikleri, yeni tasarımlar ve teknolojiler dahil bir çok şeylerini sektöre ve meraklılara gösterme telaşındalar.. Ülkemizde üretim yapan firmalarda bu modlelerini gözler önüne çıkarıyor; Yeni Fiat Doblo, Toyota Corolla, Hyundai i20 ve i10, Ford Transit Courier gibi...


Güzel olan mankenler mi, modeller mi yani otomobiller mi?


Ülkemizin ve coğrafyamızın en büyük otomobil fuarı olan İstanbul AutoShow öncesi en önemli fuar sayılan Cenevre'ye kısaca bir göz atalım..





Süperspor otomobil efsanesilerinden Ford GT’nin yeni nesli Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa prömiyerini gerçekleştiriyor. 2015 Detroit Otomobil Fuarı’nda (NAIAS-Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı) dünya lansmanı yapılan GT, gelecekteki Ford modelleri hakkında da ipuçları taşıyor. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile birleştirilen EcoBoost motor 600 PS’in üstünde güce sahip. Karbon-fiber yolcu kabini ve gövde panelleri ile alüminyum ön ve arka bölümlere sahip Ford GT, hızlanma, yol tutuş, frenleme, güvenlik ve verimlilik konularında otomotiv sektöründe yeni standartlar sunacak.




Cenevre Motor Show’da beğenilere sunulan Yeni Toyota Avensis; dinamik, dikkat çekici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarımı; zarif, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekanı ile kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıyor.. Uzunluğu 40 mm artan Avensis, yeni motor seçeneklerinin yanında, geliştirilen güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha güvenli ve konforlu sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor.






Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor da ilk kez kullanıldı. Bir önceki jenerasyonda kullanılan 2.0 lt’lik dizel motorun yerini alan 1.6 lt. D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve bir önceki motordan 20 kg daha hafif. Yeni dizel 1.6 lt D-4D Avensis’te yakıt tüketimi de yüzde 8 oranında azaldı ve 100 km’de ortalama 4.1 lt. olarak ölçümlendi.

Yeni Auris ve Auris Touring Sports modellerindeyse Euro 6 emisyon normlarını karşılayan Yeni 1.2 lt. turbo, 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motor versiyonlarında 1.4 lt. D-4D motorun yanısıra ilk kez 1.6 lt. D-4D motor da satışa sunulacak.

SsangYong Motor Company, B-Segmentinde konumlandırdığı modeli SUV TIVOLI’yi gururla tanıtıyor SUV pazarının yeni üyesi kompakt model Tivoli'nin uluslararası lansmanında ilk bakışta en çok göze çarpan özellikleri; kişiselleştirilmiş tasarım, güçlü, sert ve dinamik tarz, 7 hava yastığı opsiyonu ve sahip olduğu teknoloji ile sağladığı maksimum güvenlik seçenekleri ile öne çıkıyor.





Tivoli 1.6 litrelik motor seçeneği, 125 beygir ve 160 nm tork üreten güçlü motoru yanında düz ve otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa sunuluyor. Yolcu güvenliği Tivoli için bir öncelik olup, çok fonksiyonlu ESP (Elektronik Denge Programı), Aktif Devrilme Koruması, Fren Kuvveti Asistanı, Yokuş Kalkış Desteği, ESS (Acil Stop Sinyali) ve lastik basıncı izleme sistemi gibi birçok güvenlik özelliği sunuyor.


Güzel olan mankenler mi, modeller mi yani otomobiller mi? 


Skoda Yeni SuperB ile gözleri üzerine çekti..
Teknoloji açısından Skoda için bir dönüm noktası olan Superb, Dinamik Şasi Kontrolü özelliğine de sahip. Böylece sürücü, spordan konfora kadar istediği sürüş modunu tercih edebiliyor. Yeni motorları sayesinde ağırlığı 75 kg kadar azaltılan yeni Superb, şimdi geliştirilmiş aerodinamik özellikleriyle yüzde 30 daha az yakıt tüketimine ve CO2 emisyonuna sahip. Aracın 4x4 seçeneği de olacak..




Logan’ın Avrupa’da lanse edilişinin üzerinden 10 yıl geçti. Renault desteği ile yeniden hayata dönen Romanyalı marka Avrupa çapında eşi benzeri görülmemiş bir başarı hikâyesinin altına imza attı. Dacia, tüm modellerini kapsayacak (Dokker Van hariç) özel versiyon ile 10. yıldönümünü kutluyor. Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy ve Dokker ile sunulan limited edition versiyonlar Cosmos Mavisi renk, sıra dışı stil detayları, internete bağlı yeni Media-Nav Evolution navigasyon sistemi içeriyor.


Dacia Media-Nav Evolution sistemi Madia-Nav’ın başarısına katkı sağlayan özelliklerin hepsini bünyesinde barındırıyor. Yeni nesil Media-Nav Evolution navigasyon sisteminde Bluetooth® ve USB bağlantıları, entegre navigasyon, TMC (Trafik Mesajı Kanalı) trafik bilgileri ve her an kolayca internete bağlı kalınmasını sağlayan AHA uygulaması yer alıyor.


Dacia Duster ise artık 4WD TCe 125 versiyonu ile sunuluyor. Bu 4 silindirli, doğrudan enjeksiyonlu ve turbo şarjlı motor, Renault Grubu’nun downsizing stratejisinin bir ürünü. Bu 1.2 litrelik motor, enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak maksadıyla en yeni teknolojilerle donatıldı (Stop&Start, azaltılmış sürtünme). Duster böylece 1.6 16v 105bg ve dCi 110bg versiyonları ile birlikte 4x4 seçeneğini bir adım öteye taşımış oluyor (ülkeye bağlı olarak).


TCe 125 motoru 6 vitesli 4WD şanzıman ile eşleştirildi. Sürücüler, orta konsolda yer alan bir kumandayla üç farklı mod arasından seçim yaparak otomobilin özelliklerini kolayca bulundukları ortama adapte edebiliyor: 4x2, Auto ve Lock. Yakıt tüketimi 6.4 lt / 100 km düzeyinde ve CO2 emisyonları 145 g / km ile sınırlandırılmış durumda. Eco Mod ise sürücülerin yakıt tüketimini azaltmalarına ve daha ekonomik ve ekolojik bir sürüş tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor.




Premium segment araçların tercih edilen orijinal ekipman tedarikçisi Pirelli, Cenevre Fuarı’nda sergilenen en gelişmiş ve en prestijli SUV’lar ve supersport otomobillerle birlikte yer alıyor.
2014 yılındaki 266 yeni homolgasyonla dünya genelinde toplam 1846 homologasyon adetine ulaşan Pirelli Lamborghini ile de iş birliği yapıyor; Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce ve üzerindeki P Zero lastikleri Cenevre’de sergileniyor.





Infiniti, kompakt sınıfa girişinin müjdesini ilk kez 2013 yılında Frankfurt Motorshow’da Q30 Concept modeliyle vermiş ve otomobilin Avrupa’da üretileceğini açıklamıştı… 2015 yılının son çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkması planlanan modelin 4x4 versiyonu olan QX30’un dünya prömiyeri de Cenevre Fuarı’nda gerçekleşti. Infiniti standında düzenlenen basın toplantısında görücüye çıkan QX30 Concept, kendi sınıfındaki araçlardan beklenen konfor ve tasarım özellikleriyle sınırlarının oldukça ötesinde konumlanıyor. Premium müşterilerin tüm beklentilerine yanıt veren iki kapılı Infiniti Q60 concept ise; göz alıcı hatları ile fuarda otomobilseverlerin beğenisini kazandı.






SEAT, gelecekteki tasarım felsefesinin örneği olan 20V20 Konsept modelinin dünya tanıtımını Cenevre Fuarı’nda yapıyor. Fonksiyonellik ve duygunun ön plana çıktığı dinamik, dört kapılı SUV coupé konsept, SEAT’ın “2020 tasarım yol haritasını” gösteriyor. İleri sürüş teknolojileri, yardımcı sistemler ve tüm ayrıntılardaki yenilikçi yaklaşım 20V20 Konsept modeli Fuar’ın yıldızları arasına sokuyor.

Subaru, 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Avrupa’da ve Türkiye’de önümüzdeki aylarda satışa sunulacak olan yeni sport tourer LEVORG, 2 litrelik Boxer Dizel motora kavuşan Lineartronic özellikli Forester ve “EyeSight” sürücü destek teknolojisiyle donatılan yeni Outback ile yer aldı.






Standın en önemli yeniliği ise; Japonya’dan sonra Avrupa pazarına girmeye hazırlanan spor otomobil dokunuşlu LEVORG oldu. Markanın diğer yenilikleri arasında; CVT şanzımanlı 2 litrelik Boxer Dizel Forester ve yenilenen tasarımıyla daha cesur bir kimliğe bürünen Outback bulunuyor. Yeni Outback üst seviye donanım özellikleri ve yeni nesil güvenlik anlayışıyla bu yıl Subaru’nun yıldızı parlayan modellerinden olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..