Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobilde 2 önemli haber; bir hayati, biri mali

 emniyet kemeri şartOtomobil dünyasında hafiften gündeme gelip,önemsemediğimiz  iki yeni haber var;
Arka koltukta da emniyet kemeri takma zorunluluğu ki zorunlu olmasa bile hayat kurtarıcı, herkesin isteyerek uygulaması gereken bir olay.Diğeri de Özel Tüketim Vergisi'nde yeni bir düzenleme yapılması.
Emniyet kemeri, nedense ülkemizde pek ilgi görmüyor. 

Ya takmıyoruz, taksak bile ceza kesilmemesi için.Diğer taraftan emniyet kemeri  ikaz sesini kesmek için kemeri  koltuk üzerinde takılı tutmak veya kemer tokası kullanmak gibi akıl almaz  iki  seçenek uygulanıyor güzel ülkemizde!Artık otomobil, otobüs, minibüs gibi araçlarda tüm koltuklarda emniyet kemeri zorunlu  olup takmayanlar  para cezasıyla karşı karşıya kalacak.Otobüslerde 1-2-3-4 numaralı koltuklarda, çocuk yaştaki yolcuların seyahat etmesi yasak ve cezai işlem gerektiriyor.

 Karayolları Trafik Kanunu'na göre, emniyet kemeri ni kullanmayanlara 92 TL para cezası, sürücülere ise 15 ceza puanı veriliyor.


 emniyet kemeri şart


 ÖTV'ye gelirsek; taslak yasalaştığında 1600 cc motora sahip küçük sınıftaki bir otomobille aynı motora sahip lüks markalı otomobil aynı vergiyi ödemeyecek.Hatırlarsanız bir kaç yıldır lüks markalar bazı modellerini 1.6  litre ve  altında motorlarla dontarak satışa sunmuşlardı.Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için yeni düzenlemenin yapıldığı açıklanıyor.

Aslında bir ülkenin vergi oranı gelişmişliğinin göstergelerinden biri.Tabii ki vergi verilmeli, 
lüks tüketimden daha fazla alınmalı.Ama gıdada vergi oranı % 8 de var %18'de!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..