Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En az; % 60 yerli ve her göreve hazır!

 2023 yılında Türk- Ukrayna ortaklığıyla hayata geçen Sherp diğer adıyla YETX, % 60 çizgisindeki yerlilik oranını arttırmayı hedefliyor. ORSO Off Road Solutions Otomotiv Sanayi ve Ticaret LTD Şirketi tarafından imal ediliyor.. Farklı yapıdaki arazilerde, göl, deniz gibi kara dışı ortamlarda bununla beraber farklı hava şartlarında


 

herhangi bir taşıma gibi görevlerin yanında özellikle ulaşılması zor yerler ile deprem, sel gibi afetler için  başarılı, uzun ömürlü ve basit yapıdaki aracın ilk ihraç edildiği yer ise Kuzey Amerika ülkelerinden Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri olmuş.



Firmanın Genel Müdürü Erman Ersöz, Hindistan'dan savunma amaçlı olarak 300 adet sipariş aldıklarını, Türkiye'de de Milli Savunma Bakanlığı ve AFAD / Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın  araçları test etmek istediklerini açıkladı.



Araçta buluna bir çok parça ve unsurun yerlileştirme  çalışmaları sürüyor. Diğer taraftan amfibik yani suda ve karada rahatlıkla kullanılan YETX, yüksek manevra yeteneğiyle en zorlu görevleri gerçekleştirirken engelleri aşıp, suda yüzebiliyor! (gidebiliyor) ve her derinlikte de yol alabiliyor..

Teknik Özellikler

Azami kara hızı

40 km/saat


Maksimum su hızı

6 km/saat


Çalışma

65 saate kadar


Yükleme kapasitesi

1200 kg


Yerden yükseklik

600 mm


Tırmanma kabiliyeti

35°


Eğim

30°


Aşılması gereken engelin yüksekliği

1 m'ye kadar


Yüksek manevra kabiliyeti

YETX UTV, 2,5 metrelik bir iç dönüş yarıçapına ve 8,0 metrelik bir dış dönüş yarıçapına sahiptir ve neredeyse yerinde dönmesine olanak tanır. Bu özellik zorlu arazilerde son derece önemlidir.

Bursa Gemlik'ten Yeni Bir Araç Geliyor


Firma, YETX Araçlarını şu şekilde anlatıyor; 

Orso Off Road Solutions, Bursa Serbest Bölge, Türkiye merkezli ihracat odaklı bir şirkettir, kabiliyet ve performans açısından rakipsiz YETX araçlarının imalatçısıdır.

YETX N 1200, en zorlu arazilerde yol almak ve -40 °C ila +40 °C arasında değişen ekstrem hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış inovatif bir arazi aracıdır💥



Tek elden lojistik çözümü olarak hareket eder ve aşağıdaki özelliklere sahiptir: 

 

✅Çok yönlü bir yük modülü ile donatılmış olan arazi aracı, benzersiz ultra düşük basınçlı lastikleri sayesinde inanılmaz manevra kabiliyeti sergileyerek 1.950 kg'a kadar yükü engellerin üzerinden zahmetsizce taşıyabilir. İster dik tepeler, ister sivri uçurumlar ya da derin karla karşılaşın, YETX her türlü zorluğun üstesinden gelebilmenizi sağlar;









✅YETX'in amfibi yetenekleri, ilave ulaşım modlarına ihtiyaç duymadan su ve kara engellerini aşmanıza olanak tanıyarak önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlar;


✅ ATV, sudan buza veya dik bir kıyıya kolayca tırmanabilir ve 1 m yüksekliğe kadar olan engelleri aşabilir;



✅ YETX ATV, yakıt doldurmadan 19 saate kadar kesintisiz çalışabilen eşsiz bir yüksek otonomiye sahiptir;


✅ Zorlu hava koşullarında seyahat ederken ideal görülebilirlik sağlamak için ROPS-Devrilme Koruma Sistemi, emniyet kemerleri, geri görüş kamerası ve parlak aydınlatma gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.  "



Hayat Kurtaran Görevlerin En Büyük Yardımcısı


YETX arazi aracı, zorlu ve uzak ortamlarda arama ve kurtarma operasyonları için adapte edilmiştir. YETX platformunun benzersiz tasarımı ve yetenekleri, onu özellikle zorlu arazi, su kütleleri ve olumsuz hava koşullarının olduğu bölgelerde arama ve kurtarma görevleri için çok uygun hale getirmektedir.


✅ Uzaktan Erişim: YETX UTV'nin bataklık, çamur, kar, buz ve su kütleleri de dahil olmak üzere çeşitli arazilerden geçme yeteneği, arama ve kurtarma ekiplerinin uzak ve başka türlü erişilemeyen alanlara hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar.




✅Doğal Afet Müdahalesi: Sel, deprem veya toprak kayması gibi doğal afetlerin ardından YETX UTV, enkazın içinden geçebilir ve geleneksel araçların zorlanabileceği etkilenen bölgelere ulaşabilir.


✅ Su Geçişi: YETX'in yüzer lastikleri suda yüzmesini sağlayarak arama ve kurtarma operasyonları sırasında akarsuları, gölleri ve diğer su kütlelerini geçmek için etkili olmasını sağlar.


✅ Acil Durum Tahliyesi: YETX UTV, olumsuz hava koşullarında bile yaralı veya mahsur kalmış kişileri uzak yerlerden güvenli bir yere taşımak için kullanılabilir.




✅ Arama Operasyonları: Güçlü projektörler ve diğer ekipmanlarla donatılmış olan YETX UTV, gece veya düşük ışıklı arama operasyonlarına yardımcı olabilir.


✅ Tıbbi Yardım: YETX UTV'nin yük kapasitesi, uzak yerlerde acil tıbbi yardım sağlamak için tıbbi malzeme, ekipman ve hatta sedye taşımak için kullanılabilir.


✅ Çekme ve Kurtarma: YETX'in güçlü çekme kabiliyetleri, kurtarma operasyonları sırasında sıkışmış veya hareketsiz kalmış olabilecek diğer araçları veya ekipmanları kurtarmak için kullanılabilir.


✅Tüm Hava Koşullarında Çalışma: YETX UTV, zorlu ortamlarda meydana gelebilecek arama ve kurtarma görevleri için çok önemli olan zorlu hava koşullarında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. "






Kaynak / Bilgi; https://yetx-utv.com/
https://www.facebook.com/yetx.utv
https://www.instagram.com/yetx_utv/
https://www.linkedin.com/company/yetx/
https://www.youtube.com/@SHERPATV
https://www.youtube.com/watch?v=b41NZAf8n_o
https://www.otometre.com/2023/05/ukraynal-arazi-arac-imalatcs-sherp.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..