Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota'dan yeni otomobiller ve Trump!

Dünyanın bir numaralı otomobil firması Toyota; 
Las Vegas'ta bir teknoloji fuarı CES'te otonom özelliklere sahip Concept-i modelini sergilerken, ABD'nin yeni başkanı Trump'ın sözlerine maruz kalan üçüncü otomobil markası oldu.Japon otomobil  firması, 1999 yılından sonra ilk kez Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarışacak otomobili Yaris WRC'den de çok şeyler bekliyor.

20 Ocak'ta başkanlığı Obama'dan devre alacak olan Trump; sıradışı kararları ve düşüncelerleriyle farklı bir yol izleyecek gibi görünüyor.Bu düşüncelerin bir yansıması olarak yeni başkan, yatırımların ülkesinde kalmasını isterken kaçan yarımlar için firmalara gözdağı veriyor deyim yerindeyse tehdit ediyor.


 



Maliyetin çok önemli olduğu günümüzde ülkeler ağırlıkla yeni yatımlara vergi başta olmak üzere farklı alanlarda kolayluklar sağlarken yeni Amerika ise vergi yükseltmekle işe başlayacak gibi!

Toyota; Japonya, ABD, Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok yerinde otomovil ve araç imal ediyor.Marka, son olarak Meksika'da Corolla modeli için yarım planlıyor-du! Toyota'nın ve ABD'de otomobil satan şirketlerin karşısında artık üretim veya büyük sınır vergisi seçenekleri var.



 1999 yılından sonra Toyota, Monte Carlo Rallisi'yle parkurlara çıkıyor.
Motorsporlarının zirvesi olarak gösterilen WRC ile Toyota, yeni teknolojiler keşfetmeyi ve dünya çapında farklı yol koşullarında araçlarını kullanarak “daha iyi otomobiller” üretme felsefesine katkıda bulunmasını hedefliyor.

380 beygirlik atom karınca; Yaris 

 



Yeni jenerasyon Dünya Ralli Otomobillinin bir temsilcisi olan Yaris WRC, değişen yönetmeliklerle birlikte sporun en üst düzey otomobillerinden biri haline geldi. 1.6 litre turbo motorla donatılan Yaris WRC, 380 bg üretiyor ve karoserin üzerinde yer alan aerodinamik paketi sayesinde virajlarda daha yüksek hızlara çıkabiliyor.
19 Ocak’ta gerçekleştirilecek Monte Carlo Rallisi’yle yeniden parkurlara dönecek Toyota, Yaris WRC otomobillerde iki deneyimli pilotu yarıştıracak. 1. pilot olarak görev yapan Jari-Matti Latvala, 2002’den beri WRC’de yarışıyor. Kariyerinde 16 kez ralli kazanan ve üç kez de şampiyonayı ikinci tamamlayan Fin pilot, 169 yarışlık ralli deneyimine sahip. Takımın ikinci pilotu Juho Hanninen’in ise 43 WRC startı bulunuyor.

17 yıl sonra yeniden

Son olarak 1999 yılında şampiyon olduktan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’na veda eden Toyota, 2017 sezonu için 17 yıl aradan sonra yeniden parkurlara geri dönüyor. 4 kez Dünya Şampiyonu olan efsanevi pilot Tommi Makinen’in önderliğinde başlayan projede, aynı zamanda kazanan bir yarış otomobili yapma arzusunda bulunan birçok deneyimli isim de yer alıyor.
Monte Carlo’da başlayacak 2017 Dünya Ralli Şampiyonası, İsveç, Meksika, Arjantin, İtalya, İngiltere ve Avustralya Rallileri gibi birçok önemli organizasyona sahip. Bazı ralliler, karlı etaplardan oluşurken bazıları ise, asfalt veya toprak etaplardan oluşuyor. Zorlu koşullarla başa çıkacak Yaris WRC, aynı zamanda Toyota’nın binek otomobillerine de yol gösterecek.

2 yorum:

  1. Çıkarım senle her yola TOYOTA..

    YanıtlaSil
  2. TOYOTA dünya da 1 numaradır. Audi/BMW/Mercedes'in üçünün toplamı bir TOYOTA olamıyor olamazda zaten

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..